Γεροβασίλη σε Τασούλα: Παπαδημητρίου – Λοβέρδος να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη


Η Όλγα Γεροβασίλη καλεί τον Κώστα Τασούλα να προχωρήσει στις απαραίτητες συστάσεις προς τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Μπάμπη Παπαδημητρίου και Γιάννη Λοβέρδο. Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε την παρέμβασή του προκειμένου οι δύο βουλευτές «να ανακαλέσουν και να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη για τις απαράδεκτες -για μέλη του Κοινοβουλίου- δηλώσεις τους για τους πολίτες που υπέστησαν αστυνομική βία».

«Οι δυο βουλευτές μέσω δημόσιων παρεμβάσεων τους συκοφάντησαν πολίτες που υπέστησαν αστυνομική βία και δικαιολόγησαν έκνομες ενέργειες μιας μειοψηφίας εντός της ΕΛ.ΑΣ όπως η διαπόμπευση πολιτών. Μια μειοψηφίας που όπως όλα δείχνουν απολαύει της εμπιστοσύνης της πολιτικής ηγεσίας και του κ. Μητσοτάκη αφού οι ενέργειες αυτές όχι μόνο δεν έχουν καταδικαστεί αλλά μέσω ψεμάτων επιχειρήθηκε να εμφανιστούν ως σύννομες και επιστροφή στην «κανονικότητα» όπως δυστυχώς την αντιλαμβάνεται η ΝΔ», εκτιμά η κ. Γεροβασίλη.

Νωρίτερα ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, ζήτησε από τον κ. Μητσοτάκη να αποδοκιμάσει με κατηγορηματικό τρόπο τις αποτρόπαιες δηλώσεις των βουλευτών του.

«Δηλώσεις οι οποίες αναφέρονται σε μια εκτός κράτους δικαίου, ολοκληρωτικού τύπου έκνομη Αστυνομία, που δημοσίως πλέον ενθαρρύνεται από τη ΝΔ του κ. Μητσοτακη, να παραβιάζει κατάφωρα την ισχύουσα νομοθεσία και το Σύνταγμα», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι, μετά το περιστατικό στο Κουκάκι, ο Γιάννης Λοβέρδος είχε γράψει σε ανάρτησή του στο Facebook, αναφερόμενος στον σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ:

«Αφού δεν μπόρεσε να διακριθεί ως πετυχημένος σκηνοθέτης στην μυθοπλασία του κινηματογράφου, ελπίζει σε νέα καριέρα μετατρέποντας την πραγματικότητα σε μύθο, προς τέρψιν των ιδεοληπτικών συντρόφων του της αριστεράς!».

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, σε δηλώσεις του στο Action 24, υποστήριξε ότι «τους μπαχαλάκηδες μπορεί να τους ξεβρακώνει η αστυνομία». Η δήλωσή του αυτή ήρθε ως απάντηση σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστου Σπίρτζη, για το αν η Αστυνομία έχει δικαίωμα να ξεβρακώνει τους πολίτες.

«Αν είναι μπαχαλάκηδες, βεβαίως και μπορείς να τους ξεβρακώσεις» (σ.σ. κατά την προσαγωγή τους). Διότι εμποδίζουν την ελεύθερη έκφραση. Εμποδίζουν την ελευθερία τη δική σας και τη δική μου», εκτίμησε ο πρώην δημοσιογράφος και νυν βουλευτής της ΝΔ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ