Υπουργός Εξωτερικών Χαφτάρ: Θα χρησιμοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις στις τουρκικές προκλήσεις

Λάβρος κατά Τουρκίας εμφανίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών του Χαφτάρ Αμπντούλ Χάντι Χαουϊτζ. Δεν διστάζει να πει πως αν ο Ερντογάν στείλει ερευνητικό στα νότια της Κρήτης θα χρησιμοποιήσουν όλες τους τις δυνάμεις.

Σκληρή γλώσσα τόσο κατά της Τουρκίας όσο και κατά του Σάρατζ χρησιμοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών του Χαφτάρ Αμπντούλ Χάντι Χαουϊτζ. Σε συνέντευξή του στον Alpha αναφέρθηκε στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, ενώ σχολίασε και την επίσκεψη στη Λιβύη του Νίκου Δένδια.

Στην περίπτωση που η Τουρκία στείλει ερευνητικό νότια της Κρήτης o Αμπντούλ Χάντι Χαουϊτζ ήταν κατηγορηματικός. «Είναι απολύτως απορριπτέο και θα χρησιμοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις. Ολόκληρος ο λαός της Λιβύης είναι κατά αυτής της συμφωνίας και εμείς είμαστε η εκλεγμένη κυβέρνηση. Μια υπεύθυνη κυβέρνηση και σεβόμαστε τους γείτονές μας, αλλά και τις δεσμεύσεις μας. Από την άλλη υπάρχει μια κυβέρνηση που υποστηρίζεται από παρακρατικούς και δεν είναι εκλεγμένη. Δεν είναι μόνο ενάντια στον Λιβυκό λαό αλλά και ενάντια σε όλες τις γειτονικές μεσογειακές χώρες».

Για την επίσκεψη του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Λιβύη ο Χαουϊτζ σχολίασε: «Είναι μια σημαντική επίσκεψη για εμάς και υπάρχει ιστορική σχέση μεταξύ Ελλάδας – Λιβύης. Και φυσικά η σχέση μας πάντα ήταν θετική. Συζητήθηκαν τα κοινά συμφέροντα των χωρών και η επίσημη σχέση είναι καλή τα τελευταία 60 χρόνια».

Μίλησε και για το μνημόνιο που υπέγραψαν στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν με τον Σάρατζ. «Πρόκειται για μια άκυρη συμφωνία γιατί η κυβέρνηση που την πραγματοποίησε δεν είναι νόμιμη και η τουρκική κυβέρνηση δεν ακολουθεί τους διεθνείς κανονισμούς που υπεγράφησαν στην Τζαμάικα το 1980».

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here