Φούρνοι και ταχυφαγεία δίνουν ώθηση στην κτηματαγορά των βορείων προαστίων


Σε πόλο έλξης για τον κλάδο εστίασης αναδεικνύονται το τελευταίο διάστημα τα βόρεια προάστια και ιδιαίτερα η λεωφόρος Κηφισίας, όπου το τελευταίο διάστημα ελληνικές και ξένες αλυσίδες ανοίγουν καταστήματα που εξειδικεύονται από την πώληση άρτου και σφολιάτας, μέχρι γλυκά και burgers.

Η έλευση μάλιστα των ηχηρών ονομάτων, στην κεντρική λεωφόρο των βορείων προαστίων, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις παραγόντων της κτηματαγοράς, ότι η αγορά των επαγγελματικών ακινήτων και δη των εμπορικών καταστημάτων, επανέρχεται σε τροχιά ανάπτυξης.Αυξάνονται τα ενοίκια

Η λεωφόρος Κηφισίας, ειδικά στο ύψος του Αμαρουσίου, αποτελεί, μία περιοχή, που παραδοσιακά «φιλοξενεί» την έδρα γραφείων και καταστημάτων. Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης, αρκετά απ’ αυτά μείναν κενά, όμως τώρα, «η ζήτηση για τα ακίνητα των βορείων προαστίων έχει αυξηθεί και μάλιστα σε ποσοστά μεγαλύτερα από το μέσο όρο» όπως αναφέρει στο newsit.gr ο Δημήτρης Μελαχροινός, CEO και συνιδρυτής της εξειδικευμένης ηλεκτρονικής ιστοσελίδας για αγορές κι ενοικιάσεις ακινήτων, της Spitogatos.

Ήδη, από την αρχή του 2019, τα ενοίκια στην Λεωφόρο Κηφισίας έχουν αυξηθεί σε ποσοστό, που σύμφωνα με την εταιρεία παροχής υπηρεσιών ακινήτων Proprius, ανέρχεται στο 6% για το τρίτο τρίμηνο του έτους, φθάνοντας στα 17,5 ευρώ το τ.μ.

Κινητήριος «δύναμη» αποτελούν οι ξένοι επενδυτές, που αναζητούν ακίνητα εισοδήματος με εξασφαλισμένη μίσθωση και απόδοση. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, υπολογίζεται ότι το φετινό 11μηνο, επενδύθηκαν περισσότερα από 400 εκατ. ευρώ για την αγορά ακινήτων εισοδήματος, ενώ 200 εκατ. ευρώ ακόμα, αναμένεται να επενδυθούν το προσεχές διάστημα, με έμφαση σε γραφεία, καταστήματα, αλλά και ακίνητα τουριστικού ενδιαφέροντος. Από την πρόσφατη δε, έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, το πρώτο εξάμηνο του 2019 σημειώθηκε αύξηση κατά 2,2% στις τιμές των γραφειακών χώρων και κατά 4,2% στα καταστήματα. Οι ονομαστικές τιμές γραφειακών χώρων υψηλών προδιαγραφών αυξήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας κατά 2,0%, στη Θεσσαλονίκη οριακά κατά 0,1% και στην υπόλοιπη Ελλάδα κατά 2,9%.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ