Euromedica: Μπαίνει σε καθεστώς εξυγίανσης


Σε τροχιά πλήρους εξυγίανσης και ανάπτυξης οδηγείται η Euromedica, καθώς έγινε δεκτή η αίτηση λήψης προληπτικών μέτρων κατ’ άρθρο 106α παρ. 6 Ν. 3588/2007 που κατέθεσε η εταιρεία, ενώ στις 5 Μαρτίου εκδικάζεται και η αίτηση προστασίας κατά το άρθρο 106β που κατέθεσε η Euromedica Δωδεκανήσου.

Η αποδοχή της αίτησης για λήψη προληπτικών μέτρων στη Euromedica, αποτελεί για την εταιρεία απόφαση μείζονος σημασίας, καθώς δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να ρυθμιστούν οι οφειλές της με βάση τις δυνατότητές της, αλλά και να υλοποιηθεί ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό σχέδιο (business plan) που θα διασφαλίσει την ομαλή και αδιάκοπη λειτουργία της και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα και ανάπτυξή της.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Healthcare Investors, στρατηγικός επενδυτής στην εταιρεία, έχει ήδη καταβάλλει περίπου 6 εκατ. ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών εξόδων και μισθοδοσίας και θα συνεχίσει να την υποστηρίζει μέχρι να αποκαταστήσει την κερδοφόρα λειτουργία της και να είναι σε θέση να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της, ενώ σκοπεύει να επενδύσει άλλα 4 εκατ. ευρώ άμεσα.

Μέσω του business plan, οι επενδυτές πρόκειται να επενδύσουν σημαντικά περισσότερα ποσά για την ανάταξη της εταιρείας και για να καταστεί βιώσιμη εκ νέου.  Βασικό μέλημα και στόχος είναι η οριστική λύση που θα επιτευχθεί, να λειτουργήσει προς όφελος της εταιρείας αλλά και όλου του οικοσυστήματος ιατρών, προμηθευτών και συνεργατών και με γνώμονα τη διατήρηση της μακροχρόνιας συνεργασίας μαζί τους.

Εξάλλου, η διοίκηση έχει ήδη διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας της εταιρείας, προγραμματίζει νέες προσλήψεις και τηρεί τις δεσμεύσεις της για την εξόφληση της μισθοδοσίας προηγούμενων μηνών καθώς και της εμπρόθεσμης καταβολής της τρέχουσας μισθοδοσίας.

Όσον αφορά τη Euromedica Δωδεκανήσου, να σημειωθεί, ότι έχει ήδη καταθέσει αίτηση κατά το άρθρο 106β, η οποία εκδικάζεται στις 5 Μαρτίου 2020. Ο στρατηγικός επενδυτής αναμένεται να επενδύσει στη Ρόδο ένα συνολικό ποσό της τάξεως των 5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ έχει ήδη εκπονηθεί business plan  που θα επιτρέψει την απρόσκοπτη λειτουργία και ανάπτυξη της EUROMEDICA Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου χωρίς καμία επίπτωση στις θέσεις εργασίας. Η διαδικασία εξυγίανσης και επίλυσης των εκκρεμοτήτων επισπεύστηκε χωρίς την ανάγκη λήψης προληπτικών μέτρων, καθώς έχει επιτευχθεί επί της αρχής συμφωνία με τους πιστωτές της Γενικής Κλινικής Δωδεκανήσου που εστιάζει πλέον στην άμεση ανάταξη της.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ