ΠΑΟΚ – Ατρόμητος LIVE: «Μάχη» για την πρώτη θέση.


Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Ατρόμητο στην Τούμπα για τη 16η αγωνιστική της Superleague. Να εκμεταλλευτούν τη… γκέλα του Ολυμπιακού στο βόλο θέλουν οι πρωταθλητές Ελλάδας. Με νίκη επί της ομάδας του Περιστερίου θα βρεθούν στο +2, μόνοι τους στην κορυφή της βαθμολογίας.

Σε ματς “φωτιά” μετετράπη το παιχνίδι ΠΑΟΚ – Ατρόμητος, μετά την ισοπαλία του Ολυμπιακού με το Βόλο στο Πανθεσσαλικό, αφού πλέον με νίκη, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα μείνουν μόνοι πρώτοι τους στην κορυφή της βαθμολογίας στη Superleague.Παρακολουθήστε LIVE το ΠΑΟΚ – Ατρόμητος από το Newsit.gr

 

 

Το τελευταίο παιχνίδι για το 2019 βρίσκει την ομάδα που πανηγύρισε τους δύο τίτλους μέσα στο ημερολογιακό έτος, τον ΠΑΟΚ, να υποδέχεται τον Ατρόμητο, στην προσπάθειά του να υπερασπιστεί αυτόν του πρωταθλήματος.

Φτάνοντας τους 50 αγώνες χωρίς ήττα, ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία στον έντονο ανταγωνισμό του με τον Ολυμπιακό, να κτίσει ένα μεγάλο δικό του ρεκόρ και να απειλήσει αυτό του Ολυμπιακού, τους 58 αγώνες χωρίς ήττα, που είχε κάνει το 1974.

Ο ΠΑΟΚ έχε κάνει τρεις νίκες χωρίς να δεχτεί γκολ, ενώ στα έξι τελευταία παιχνίδια του έχει δεχτεί ένα, αυτό στο Νέο Φάληρο στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στα πρώτα εννέα παιχνίδια είχε δεχτεί ένδεκα. Έχει κρατήσει επτά φορές το «μηδέν» στα εννέα τελευταία παιχνίδια, ενώ είχε δεχτεί γκολ και στα έξι πρώτα.

Βελτιώνοντας την άμυνά του λοιπόν, έχει νικήσει τα δύο τελευταία στην έδρα του, μετά την ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό. Στα 25 τελευταία παιχνίδια του ο ΠΑΟΚ έχει μόνο τρεις ισοπαλίες στην Τούμπα.

Αυτή που του πήρε πέρσι ο Άρης με τον Σάββα Παντελίδη στον πάγκο του, τη φετινή πάλι με τον Άρη, 20 μέρες αφού είχε φύγει ο Παντελίδης από τον πάγκο του, και αυτή με τον Παναθηναϊκό.

Ο Σάββας Παντελίδης θα προσπαθήσει λοιπόν να φύγει για δεύτερη φορά στη σειρά αήττητος από την Τούμπα. Ο Ατρόμητος δεν κατάφερε να νικήσει τη Λαμία και να βρεθεί αγκαλιά με την εξάδα.

Έχει τώρα μια ήττα στα τέσσερα τελευταία, αλλά και μια νίκη, αυτή τη Λάρισα. Έχει δεχτεί γκολ και στα επτά τελευταία παιχνίδια του, ενώ σε όλο το πρωτάθλημα δεν σκόραραν εναντίον του μόνο οι δύο τελευταίοι της βαθμολογίας, Παναιτωλικός και Πανιώνιος.

Ο Ατρόμητος είναι από τις πιο επικίνδυνες ομάδες τα τελευταία χρόνια στην Τούμπα. Έχει νικήσει οκτώ φορές για πρωτάθλημα και Κύπελλο τα τελευταία δέκα χρόνια. Βέβαια στα τελευταία οκτώ επίσημα μεταξύ τους, ο ΠΑΟΚ έχει επτά νίκες και μια ισοπαλία, αυτή στο Περιστέρι στο περσινό πρωτάθλημα.

Ο Ατρόμητος νίκησε για τελευταία φορά τον ΠΑΟΚ στις 28 Νοεμβρίου 2016, εκείνο το συναρπαστικό 3-4, όπου ο ΠΑΟΚ προηγείτο 3-2 ως το 86’! (3’ κεφαλιά Ροντρίγκες, 27’ σουτ Κουλούρης, 690’ σουτ Μουστακίδης – 56’ κεφαλιά Λε Ταλέκ, 74’ πέναλτι Ούμπιδες, 86’ σουτ Παπαδόπουλος, 90’ σουτ Τόνσο). Από τότε έχει κερδίσει στην Τούμπα δύο για το πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο.

Η πρώτη νίκη του Ατρομήτου στην Τούμπα ήταν το 1976, όταν ο ΠΑΟΚ ήταν ήδη μαθηματικά πρωταθλητής, στην προτελευταία αγωνιστική.Η ιστορία στα ΠΑΟΚ – Ατρόμητος

Νίκες ΠΑΟΚ: 12
Ισοπαλίες: 3
Νίκες Ατρομήτου: 7

Στον πρώτο γύρο
14.09.2019: Ατρόμητος – ΠΑΟΚ 2-3
(45’ κεφαλιά Βέλλιος, 53’ σουτ Βέλλιος – 17’ κεφαλιά Άκπομ, 22’ σουτ Λέο Μάτος, 90’ κεφαλιά Κρέσπο)

Πέρσι
10.03.2019: ΠΑΟΚ – Ατρόμητος 3-0
(39’ κεφαλιά Σέρτζιο Ολιβέιρα, 44’ πέναλτι Μπίσεσβαρ, 82’ σουτ Σφιντέρσκι. Ο Θεοδωράκης απέκρουσε πέναλτι του Βιεϊρίνια)


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ