ΠΑΟΚ – Ατρόμητος: «Πολυβόλα» στην Τούμπα. «Πάτησε» τους Περιστεριώτες στο «δρόμο» για την κορυφή


Ο ΠΑΟΚ δεν άφησε ανεκμετάλλευτο το… δώρο του Ολυμπιακού και «διαλύοντας» τον Ατρόμητο με 5-1 στην Τούμπα, βρέθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Superleague, στην τελευταία αγωνιστική του 2019.

Μόνος πρώτος στην κορυφή της Superleague βρίσκεται πλέον ο ΠΑΟΚ, μετά τη νίκη με 5-1 επί του Ατρομήτου στην Τούμπα, σε ένα ματς που κρίθηκε από νωρίς, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να το έχουν “καθαρίσει” από το πρώτο ημίχρονο.

Ο Δικέφαλος του Βορρά βρήκε ένα… τυχερό γκολ από φάουλ του Βιεϊρίνια που κόντραρε στο τείχος, αλλά πέτυχε άλλα δύο τέρματα με τον Ίνγκαστον πριν το πρώτο 40λεπτο, βάζοντας πρόωρο τέλος στο ματς. Ο Σβιντέρσκι με πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος στο 53′ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του, για να μειώσουν οι Περιστεριώτες με εκτέλεση φάουλ του Ουγκράι και απίθανο λάθος του Ζίβκοβιτς. Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ μπήκε από νωρίς δυνατά στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια σημαντική ευκαιρία μέχρι και το 13ο λεπτό. Στο σημείο αυτό, ο Βιεϊρίνια εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ από μακριά, η μπάλα κόντραρε στον Ανδρούτσο στο τείχος και ξεγέλασε τον Μέγιερι, καταλήγοντας στα δίχτυα.

Το γκολ δεν άλλαξε την εικόνα του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να “απειλεί” ξανά στο 17′, με τον Λημνιό να κάνει κακό τελείωμα από κοντά σε δύσκολο πλασέ και τον Μαουρίτσιο να μην μπορεί να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ατρομήτου με κεφαλιά στο 31′.

Το δεύτερο γκολ ήρθε όμως αμέσως μετά, με τον Μίσιτς να κάνει εξαιρετική σέντρα από δεξιά, τον Σβιντέρσκι να βρίσκει κατά λάθος τη μπάλα, αλλά αυτή να καταλήγει στο δοκάρι και στην επαναφορά ο Σβιντέρσκι να πετυχαίνει εύκολα το 2-0.

Ο Ισλανδός ήταν ο σκόρερ και του τρίτο τέρματος της ομάδας του, αυτή τη φορά τελειώνοντας ιδανικά με το κεφάλι, τη σέντρα από εκτέλεση φάουλ του Μίσιτς στο 41′ για το 3-0 του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο ΠΑΟΚ συνέχισε… από εκεί που έμεινε στο πρώτο και έκανε το 4-0 μόλις στο 53ο λεπτό, με τον Ρισβάνη να ανατρέπει τον Σβιντέρσκι μέσα στην περιοχή και τον Πολωνό επιθετικό να αυξάνει κι άλλο το σκορ από τη “βούλα”.

Στην αμέσως επόμενη φάση όμως, ο Ατρόμητος μείωσε σε 4-1, με τον Ουγκράι να εκτελεί ένα φάουλ από πλάγια αριστερά και τον Ζίβκοβιτς να χάνει τη μπάλα μέσα από τα χέρια του για το γκολ της… τιμής για τους φιλοξενούμενους.

Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο κορυφαίος της αναμέτρησης για τον Δικέφαλο του Βορρά, Γιόσιπ Μίσιτς, ο οποίος στο 80′ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του, κάνοντας με κεφαλιά το 5-1.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας επέστρεψαν έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας στη Superleague, όπου είναι πλέον μόνοι τους, μετά και το “δώρο” του Βόλου με την ισοπαλία κόντρα στον Ολυμπιακό.

Περισσότερα σε λίγο…

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ