Αποχή διαιτητών: Τι ισχύει για το κεκλεισμένων στο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός


Άγνωστο παραμένει αυτή τη στιγμή το πότε θα έχουμε… δράσης στη Superleague το 2020, μετά την απόφαση των διαιτητών για αποχή. Το πρωτάθλημα θα έπρεπε να ξεκινήσει με ντέρμπι, Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός, αναμέτρηση στην οποία ισχύει τιμωρία στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι εξελίξεις των τελευταίων 24ώρων έκαναν τους διαιτητές να αποφασίσουν –ομόφωνα- να απέχουν από τα καθήκοντα τους επ’ αόριστον σε Superleague και Κύπελλο, αρχής γενομένης από τη 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Η ΕΠΟ ενημερώθηκε από τους διαιτητές και η αποχή τους ξεκινά από την 17η «στροφή» της Superleague, στην οποία δεσπόζουν τα ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός και Άρη – ΠΑΟΚ.

Superleague: Επίσημη η αποχή! Τι αναφέρει η επιστολή των διαιτητών

Να θυμίσουμε όμως πως το ντέρμπι των «αιωνίων» επηρεάζεται από την ποινή κεκλεισμένων των θυρών που έχει επιβληθεί στον Ολυμπιακό (σ.σ. «ερυθρόλευκοι» εξέτισαν τη μία από τις δύο αγωνιστικές που τους επιβλήθηκε στο παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής με την ΑΕΛ).

Σύμφωνα με τον ΚΑΠ, άρθρο 22, παράγραφος 6, όταν αρχίσει πάλι το πρωτάθλημα, αυτό θα γίνει με την αγωνιστική που διεκόπη, τη 17η δηλαδή, και οι επόμενες θα ακολουθήσουν χρονικά.

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί το «τριφύλλι», σε όποια ημερομηνία κι αν συμβεί αυτό, χωρίς την παρουσία των οπαδών του στις κερκίδες, εκτός εάν βρεθεί κάποια “φόρμουλα” και οι «ερυθρόλευκοι» προλάβουν να δώσουν τους αγώνες τους στο Κύπελλο Ελλάδας, κάτι που θεωρείται απίθανο να συμβεί.

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει πρώτα εκτός έδρας την Καλαμάτα στο Κύπελλο Ελλάδας και η ρεβάνς είναι στο Φάληρο, με τις αρχικές ημερομηνίες των ματς να είναι 8 και 15 Ιανουαρίου αντίστοιχα.Το σχετικό απόσπασμα του ΚΑΠ

«Σε περίπτωση αναβολής μίας ή περισσοτέρων αγωνιστικών των πρωταθλημάτων της SuperLeague 1 και SuperLeague 2, αν αυτές λάβουν χώρα στον α’ γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται με τις επόμενες (μη αναβληθείσες αγωνιστικές) και η αναβληθείσα αγωνιστική ορίζεται σε εμβόλιμες ημερομηνίες, εκτός εάν πρόκειται για την τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου, οπότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται με αυτή.

Αν, αντιθέτως, η αναβολή λάβει χώρα στον β’ γύρο, τότε το πρωτάθλημα συνεχίζεται υποχρεωτικά με την αναβληθείσα αγωνιστική και μετακυλίονται συναφώς οι χρονικά επόμενες αγωνιστικές. Στην περίπτωση αυτή οι αγώνες ορίζονται με κοινοποίηση προ δύο (2) ημερών. Στα λοιπά πρωταθλήματα αποφασίζει η εκάστοτε διοργανώτρια αρχή».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ