Σίδνεϊ: Ποδοπατήθηκαν για μπαλόνια με δωροεπιταγές. Πέντε άνθρωποι στο νοσοκομείο.


Αδιανόητες εικόνες σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ στην Αυστραλία, όπου εκατοντάδες άνθρωποι ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να πιάσουν μπαλόνια που περιείχαν δωροεπιταγές. Πέντε άνθρωποι κατέληξαν στο νοσοκομείο!

Όλα έγιναν στο εμπορικό κέντρο Westfield Parramatta στο Σίδνεϊ. Ένα δίχτυ με λευκά, ασημένια και χρυσά μπαλόνια ήταν κρεμασμένο πάνω από τον κόσμο που περίμενε με… ανυπομονησία να πέσουν για να κερδίσει τις δωροεπιταγές που είχαν τοποθετηθεί εκεί.

Ήταν, όμως, τόσος πολύς ο κόσμος, που όταν μπαλόνια έπεσαν και το πλήθος συνωστίστηκε για να τα πιάσει και μοιραία κάποιοι από τα σπρωξίματα βρέθηκαν στο έδαφος και ποδοπατήθηκαν! Ανάμεσα σε εκείνους που βρέθηκαν στο έδαφος κι ένας… «Άγιος Βασίλης».

«Δεν έμοιαζε μια ασφαλής περιοχή για ένα τόσο μεγάλο πλήθος που πολεμά να πιάσει ένα μπαλόνι», δήλωσε ο Τζόναθαν Νοτ, ένας από τους ανθρώπους που έβλεπαν από μακριά και κατέγραφαν τις σοκαριστικές εικόνες.

Στο σημείο κλήθηκαν ασθενοφόρα και δόθηκαν πρώτες βοήθειες σε 12 ανθρώπους. Τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομείο.

«Τρεις από τους ασθενείς είχαν πιο σοβαρά προβλήματα, όπως τραύματα στο στήθος, τον λαιμό, πόνο στη μέση καθώς και ναυτία», ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας ασθενοφόρων της Νέας Νότιας Ουαλίας Φιλ Τέμπλεμαν.

Η εταιρεία Scentre, στην οποία ανήκει η αλυσίδα εμπορικών καταστημάτων Westfield της Αυστραλίας, ανακοίνωσε ότι ερευνά το συμβάν.

«Η ασφάλεια των πελατών μας, των εμπορικών μας συνεργατών και των ανθρώπων αποτελεί προτεραιότητα», τόνισε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Η ομάδα μας έδρασε άμεσα για να υποστηρίξει τους πελάτες μας, να επικοινωνήσει με τις αρχές και να καταστήσει ασφαλή την περιοχή. Η ομάδα μας εξακολουθεί να έχει άμεση επικοινωνία με τους πελάτες που επηρεάστηκαν», πρόσθεσε.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ