Elounda Hills: Με διαδικασίες εξπρές, η επένδυση μαμούθ Ρώσου μεγιστάνα στην Κρήτη. Τι περιλαμβάνει


Δώδεκα χρόνια, αφότου απέκτησε τη «γη», τώρα, η φιλόδοξη επένδυση των 600 εκατ. ευρώ, του Ρώσου μεγιστάνα Βιτάλι Μπορίσοφ, για τη δημιουργία του τουριστικού θέρετρου Elounda Hills, στην Κρήτη, παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, μετά από την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης της Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ), από τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη.

Μεταξύ άλλων θα αξιοποιηθεί και η βίλα, που γυρίστηκε η κλασική ελληνική ταινία «Η νεράιδα και το παλικάρι», με πρωταγωνιστές τους εθνικούς σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη και Δημήτρη Παπαμιχαήλ, η οποία, βρίσκεται εντός της έκτασης των 1.000 στρεμμάτων.Πολυτέλεια

Η επένδυση περιλαμβάνει την ανέγερση μίας υπερπολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, παραθεριστικών κατοικιών, εστιατορίων, αλλά και τη δημιουργία μίας μαρίνας, για να φιλοξενούνται τα σκάφη των κροίσων επισκεπτών. Επιπλέον, μελέτες γίνονται και για την ανέγερση ενός εμπορικού κέντρου, που θα εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες των επισκεπτών, ενώ σχετικά με τις παραθεριστικές κατοικίες, πηγές προσκείμενες στη Mirum Hellas, αναφέρουν, ότι, οι τιμές πώλησης θα κυμαίνονται από 250.000 μέχρι 2 εκατ. ευρώ και ήδη υπάρχει έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον, ακόμα και για τις πολύ ακριβές κατοικίες.

Το project θα υλοποιηθεί από την Mirum Hellas AE, την εταιρεία, που σύστησε ο Ρώσος επενδυτής, για να δραστηριοποιηθεί στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος, με όραμα να δημιουργήσει στην Κρήτη, έναν τουριστικό προορισμό πολλών αστέρων, που θα ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές που θέτουν τουρίστες από τη γενέτειρα πατρίδα του, τη Ρωσία, για πολυτελή διαμονή στην Κρήτη.  Από την επένδυση, δε, προβλέπεται ότι θα δημιουργηθούν 600 θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της κατασκευής του και 763 επιπλέον θέσεις, κατά την λειτουργία του.

Με πολυετή εμπειρία στις επενδύσεις ακινήτων, ο Β. Μπορίσοφ, οραματίστηκε την Ελούντα, ως τον απόλυτο προορισμό των Ρώσων τουριστών. Έτσι, από το 2007 σταδιακά ξεκίνησε να αγοράζει εκτάσεις στο Δήμο Αγίου Νικολάου Λασιθίου της Περιφέρειας Κρήτης,  αποκτώντας συνολικά 675 στρέμματα γης και έξι περιφερειακές εκτάσεις συνολικής επιφάνειας άλλων 200 στρεμμάτων, δαπανώντας έως σήμερα 70 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί, δε, ότι, ο επενδυτής, εξέτασε κι άλλες περιοχές για να υλοποιήσει το φιλόδοξο επενδυτικό του σχέδιο, ανάμεσά τους η Κέρκυρα, η Λευκάδα και το Πόρτο Χέλι, ενώ προηγουμένως είχε αναζητήσει την κατάλληλη έκταση και σε χώρες όπως η Γαλλία και η Κύπρος.

Με αφορμή την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την επένδυση της Mirum, ο Υπουργός Α. Γεωργιάδης δήλωσε σχετικά: «Όταν το καλοκαίρι συνάντησα τον επενδυτή του Elounda Hills και ζήτησε την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος μέσω ΕΣΧΑΣΕ για να υλοποιηθεί η επένδυση των 450 εκατομμυρίων του Elounda Hills στην Κρήτη, υπολογίσαμε ότι θα χρειαζόταν χρονικό διάστημα μεγαλύτερο του έτους. Τελικά, μετά από συντονισμένη προσπάθεια των υπηρεσιών του Υπουργείου Ανάπτυξης και των συναρμόδιων Υπουργείων, το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο εξεδόθη, υπογράφεται σε λιγότερο από τρεις μήνες, εγκαινιάζοντας ένα καινούριο ρεκόρ για τους αδειοδοτικούς χρόνους λειτουργίας του ελληνικού δημοσίου».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ