«Παρακαλάει» η Κομισιόν: Σας δίνουμε λεφτά, πάρτε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από την Ελλάδα

Στο τείχος που έχουν υψώσει οι χώρες μέλη της Ε.Ε. που δεν δέχονται να πάρουν ασυνόδευτα προσφυγόπουλα από την Ελλάδα «πέφτει» και η Κομισιόν. Και προσπαθεί να (εξ)αγοράσει την αλληλεγγύη τους…

Λίγες ώρες μετά την άρνηση της Γερμανίας κι άλλων κρατών μελών της Ε.Ε. να υποδεχτούν παιδιά που βρίσκονται στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στην Ελλάδα, η Κομισιόν ούτε λίγο ούτε πολύ ικέτευσε τις χώρες να υποδεχτούν τα παιδιά, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι η μετεγκατάσταση των ασυνόδευτων παιδιών γίνεται με δικά της κεφάλαια!

Click4more BBC: Πολλά παιδιά στη Μόρια λένε πως θέλουν να πεθάνουν

«Η Κομισιόν ανησυχεί για τη δύσκολη κατάσταση ως προς τους ασυνόδευτους ανήλικους στην Ελλάδα και βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές αρχές, ειδικά σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα νησιά όπου καταγράφεται οξύ πρόβλημα υπερπληθυσμού (στα κέντρα υποδοχής) και η κατάσταση στα κέντρα αυτά εγείρει πολλές προκλήσεις», δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

«Ιδιαίτερα όσον αφορά τους 5.000 και πλέον ασυνόδευτους ανήλικους, η Κομισιόν έχει καλέσει επανειλημμένα τα κράτη μέλη να συνεχίσουν τη μετεγκατάστασή τους από την Ελλάδα, σε εθελοντική βάση, με κεφάλαια που προσφέρει γι’ αυτό η Κομισιόν», συνέχισε ο εκπρόσωπος.

Click4more Γερμανικό “όχι” σε ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες από την Ελλάδα

«Η πολιτική πρωτοβουλία που ανέλαβε για τον σκοπό αυτό η Ελλάδα τον Οκτώβριο, η οποία υποστηρίζεται από την Επιτροπή, συνεχίζει να έχει μέχρι στιγμής περιορισμένη ανταπόκριση από τα κράτη μέλη», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει καλέσει τα άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε. να μοιραστούν το βάρος της υποδοχής των ασυνόδευτων ανήλικων, ωστόσο, όπως είχε δηλώσει πρόσφατα και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, πως μόλις μία χώρα ανταποκρίθηκε στην έκκληση αυτή μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ε.Ε., στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στη Λέσβο, στη Χίο, στη Σάμο, στη Λέρο και στην Κω έχουν καταγραφεί 1.922 ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες (ως την 20ή Δεκεμβρίου). Συνολικά στην Ελλάδα, είχαν καταγραφεί 5.276 ασυνόδευτοι ανήλικοι μετανάστες στα τέλη του Νοεμβρίου. Το 9% εξ αυτών είναι κάτω των 14 ετών και επομένως παιδιά, με βάση τον ορισμό της διεθνούς νομοθεσίας για την προστασία του παιδιού. Το 92% του συνόλου των ασυνόδευτων ανηλίκων μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα είναι αγόρια.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ