Δείτε live το ταξίδι του Άγιου Βασίλη

Αγωνιάτε πότε θα φτάσει ο Άγιος Βασίλης; Η NORAD και φέτος παρακολουθεί το ταξίδι του αγαπημένου Αγίου όλων των παιδιών (και των μεγάλων) σε… πραγματικό χρόνο.

Που βρίσκεται τώρα ο Άγιος Βασίλης; Τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές πλησίαζε στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

Αν λοιπόν αναρωτιέστε τι ώρα θα φτάσει ο τροφαντός κυριούλης με την κόκκινη στολή, την άσπρη γενιάδα, τους ταράνδους και τα δώρα του στα μέλη μας, μπορείτε να παρακολουθείτε live τις… κινήσεις του εδώ.

Η ιχνηλάτηση του ταξιδιού του Άγιου Βασίλη από τη NORAD (Διοίκηση Εναέριας Άμυνας της Βόρειας Αμερικής) άρχισε το 1955, όταν ένα κατάστημα στο Κολοράντο Σπρινγκς τύπωσε λανθασμένα το τηλέφωνο του Βόρειου Πόλου σε μία διαφήμιση εφημερίδας.

Το πρώτο τηλέφωνο είχε γίνει από ένα μικρό κοριτσάκι και το έλαβε (τότε) ο συνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Χάρι Σουπ, διευθυντής της Διοίκησης Ηπειρωτικής Αντιαεροπορικής Άμυνας.Ο Άγιος Βασίλης και η… Βόρεια Κορέα

Την πορεία του Άγιου Βασίλη παρακολουθεί και η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NAADC). Εκείνη, βέβαια, παρακολουθεί και κάτι ακόμα: μήπως η Βόρεια Κορέα στείλει κανένα… «χριστουγεννιάτικο δώρο» στις ΗΠΑ! Το οποίο δεν είναι άλλο, όπως έχουν πει αξιωματούχοι της Πιονγκγιάνγκ, από μια ένδειξη για εκτόξευση πυραύλου.

Η NAADC δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της Διοίκησης Εναέριας Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD) που έχει την έδρα της στο Κολοράντο Σπρινγκς κι αποτελεί διεθνική στρατιωτική διοίκηση με την συμμετοχή των ΗΠΑ και του Καναδά.

Αποστολή της NORAD είναι η έκδοση προειδοποιήσεων για τον εναέριο και τον θαλάσσιο χώρο που ελέγχει στα γεωγραφικά όρια της Βόρειας Αμερικής.

Εδώ και 60 χρόνια η NORAD παρέχει ψηφιακή ιχνηλάτηση της πορείας του θρυλικού “Santa Claus” που είναι επίσης γνωστός κι ως “Kris Kringle” καθώς το παραδοσιακό του έλκηθρο με τους ταράνδους διασχίζει όλη την γη, μοιράζοντας δώρα στα παιδιά.

“Καθώς η NORAD υλοποιεί την πρωταρχική αποστολή της για την προστασία της Βόρειας Αμερικής από απειλές (εναέριας ασφάλειας) είμαστε υπερήφανοι για την συνέχισή της παραδοσιακής ιχνηλάτησης του ταξιδιού του Άγιου Βασίλη σε ολόκληρο τον κόσμο” ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η NORAD.

Η σελίδα της προσελκύει περίπου 15 εκατομμύρια επισκέπτες από περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές από ολόκληρο τον κόσμο.

Παράλληλα, η NORAD κατά τα τελευταία χρόνια ιχνηλατεί τις δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων μεγάλης ακτίνας δράσης που πραγματοποιεί η Βόρεια Κορέα.

Η Πιονγιάνγκ από την πλευρά της, προειδοποίησε την Ουάσινγκτον προηγούμενα μέσα στο Δεκέμβριο για το ενδεχόμενο να λάβει ένα “Χριστουγεννιάτικο δώρο”.

Η προειδοποίηση έγινε μετά την προθεσμία που έδωσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στις ΗΠΑ, μέχρι το τέλος του χρόνου, για την διατύπωση προτάσεων συμβιβασμού στις συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου που έχουν τελματωθεί.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here