Καιρός – Καλλιάνος: Έρχεται κανονικός Χειμώνας – Που θα χιονίσει


Το πιο σίγουρο είναι ότι το κρύο θα είναι τσουχτερό. Από πότε θα πέσει η θερμοκρασία. Η μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας αφήνει παράθυρο ακόμα και για χιόνι στην Αθήνα. Τι αναφέρουν οι μετεωρολόγοι, Κολυδάς και Αρναούτογλου.

Ο καιρός αλλάζει από την Κυριακή 29/12/2019 και σε αυτό δείχνουν να συμφωνούν όλοι οι μετεωρολόγοι. Αυτό που ακόμα παραμένει αμφίβολο είναι αν θα δούμε μια άσπρη νιφάδα στην Αθήνα.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος αναρωτιέται αν έρχονται πράγματι χιόνια από το τέλος της εβδομάδας.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, «Από την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου και στη συνέχεια έρχεται κατά πάσα πιθανότητα ο πραγματικός χειμώνας. Αναφέρομαι στην επικείμενη ψυχρή εισβολή η οποία θα είναι λίγο ισχυρότερη από μέτριας έντασης. Φαίνεται ότι οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν αρκετά χαμηλά γεωγραφικά αλλά και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Ακόμη όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει τίποτα και είναι μεγάλο ρίσκο για παράδειγμα να πούμε αν θα χιονίσει στην Αττική και που. Το μόνο που φαίνεται ότι έχει “κλειδώσει” είναι το κρύο που θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 3-4 μέρες. Για όλα τα υπόλοιπα είναι ακόμη λεπτές οι Μετεωρολογικές ισορροπίες. Και είδατε, όσοι Μετεωρολόγοι έσπευσαν να μιλήσουν για αυτή την επικείμενη ψυχρή εισβολή δεν τόλμησαν να αναφέρουν περιοχές και υψόμετρα γιατί ελοχεύει ο κίνδυνος να εκτεθούν ανεπανόρθωτα. Μη λέμε πολλά λοιπόν, κρατήστε μόνο ότι έρχεται κρύο στα τέλη της εβδομάδας και από εκεί και πέρα θα σας ενημερώσω για τα υπόλοιπα. Να είστε σίγουροι ότι θα έχετε την Πέμπτη όλα τα υψόμετρα χιονοπτώσεων για να ενημερωθείτε πλήρως και αναλυτικά. Αν εξαιρέσουμε τους ανθρώπους που αδυνατούν να ζεστάνουν τα νοικοκυριά τους, τους άστεγους αλλά και τα αδέσποτα ζώα, που οφείλει η πολιτεία να λάβει τα μέτρα της, μακάρι να δούμε και χιονοπτώσεις και σε περιοχές της Αττικής με χαμηλά υψόμετρα. Δεν μπορώ με λίγα λόγια να σας αναλύσω περισσότερο αυτά που βλέπω μέχρι στιγμής διότι πρέπει να περάσουν ακόμη 2 ημέρες για να σιγουρευτώ. Χρόνια πολλά!»

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά θα έχουμε σημαντική πτώση της θερμοκρασίας την Κυριακή και την Δευτέρα με θυελλώδεις ανέμους και αυτό συνεπάγεται και χιόνια. Όμως, όπως τονίζει και ο κ. Κολυδάς είναι ακόμη νωρίς για σαφή συμπεράσματα.Δείτε τις αναρτήσεις για τον καιρό

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, τα Χριστούγεννα θα επικρατήσει σε όλη σχεδόν τη χώρα βελτιωμένος καιρός, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, ενώ οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση. Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από την ΕΜΥ για τα Χριστούγεννα, στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα θα σημειωθούν νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και από το απόγευμα στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Στην ανάρτησή του στην σελίδα του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου σημειώνει μεταξύ άλλων για το αμέσως επόμενο διάστημα μετά τα Χριστούγεννα: “Αρχές Δεκέμβρη σας είχα αναφέρει ότι μετά τα Χριστούγεννα όλα είναι ανοιχτά από πλευράς καιρού! Ετσι λοιπόν την πρώτη ουσιαστική επεκτατική του κίνηση από τα βόρεια της Ευρώπης προς τη χώρα μας ετοιμάζει ο φετινός χειμώνας σταδιακά από το ερχόμενο Σάββατο ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ και με τη μορφή κλασικού τύπου για Δεκέμβρη μήνα ψυχρής εισβολής, πρώτα στα βόρεια και κατά τη διάρκεια της Κυριακής και μετέπειτα και στις περισσότερες υπόλοιπες περιοχές της επικράτειας!

Όσον αφορά στις όποιες χιονοπτώσεις, αυτές προς το παρόν τουλάχιστον, δείχνουν να είναι σχετικά περιορισμένες και να εντοπίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές όμως ακόμα και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα..”

Φίλες και φίλοι!Αρχές Δεκέμβρη σας είχα αναφέρει ότι μετά τα Χριστούγεννα όλα είναι ανοιχτά από πλευράς καιρού! Ετσι…

Gepostet von Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou am Dienstag, 24. Dezember 2019

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ