Τραμπ: Έτοιμος να λάβει το «δώρο» Χριστουγέννων του Κιμ


Ο Ντόναλντ Τραμπ «σηκώνει» το γάντι του Κιμ Γιονγκ Ουν περί αποστολής ενός «δώρου Χριστουγέννων», λέγοντας πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε.

“Θα μάθουμε ποια είναι η έκπληξη και θα την αντιμετωπίσουμε πολύ επιτυχώς”, είπε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους από το Μαρ – α – Λάγκο. “Θα δούμε τι θα συμβεί”.

“Ίσως είναι ένα ωραίο δώρο”, σχολίασε. “Ίσως είναι ένα δώρο όπου μου στέλνει ένα όμορφο βάζο, τελείως αντίθετο από μια δοκιμή πυραύλου”.

Η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε την Ουάσινγκτον νωρίτερα αυτό τον μήνα για το ενδεχόμενο να λάβει ένα “χριστουγεννιάτικο δώρο”.

Η προειδοποίηση αυτή έγινε μετά την προθεσμία που έδωσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας στις ΗΠΑ, μέχρι το τέλος του χρόνου, για τη διατύπωση προτάσεων συμβιβασμού στις συνομιλίες για το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας και τη μείωση των εντάσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.Κιμ “καλεί” Τραμπ

Απευθύνοντας την προειδοποίηση στις 3 Δεκεμβρίου, η Βόρεια Κορέα κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι προσπαθεί να παρατείνει τις συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής χερσονήσου ενόψει των προεδρικών εκλογών του επόμενου έτους και είπε ότι “εξαρτάται εξ ολοκλήρου από τις ΗΠΑ τι χριστουγεννιάτικο δώρο θα επιλέξει να λάβει”.

Στρατιωτικοί διοικητές των ΗΠΑ έχουν πει πως η απάντηση της Πιονγιάνγκ θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, δοκιμές που έχει αναστείλει η Βόρεια Κορέα, όπως και δοκιμές πυρηνικών βομβών, από το 2017.

Η Τραμπ έχει πει επανειλημμένα ότι η αναστολή των δοκιμών είναι απόδειξη ότι η πολιτική του να συζητά με τη Βόρεια Κορέα, περιλαμβανομένων ιστορικών συναντήσεων κορυφής με τον Κιμ, λειτουργεί.

Η ιχνηλάτηση του ταξιδιού του Άγιου Βασίλη από τη NORAD (Διοίκηση Εναέριας Άμυνας της Βόρειας Αμερικής) άρχισε το 1955, όταν ένα κατάστημα στο Κολοράντο Σπρινγκς τύπωσε λανθασμένα το τηλέφωνο του Βόρειου Πόλου σε μία διαφήμιση εφημερίδας.

Το πρώτο τηλέφωνο είχε γίνει από ένα μικρό κοριτσάκι και το έλαβε (τότε) ο συνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Χάρι Σουπ, διευθυντής της Διοίκησης Ηπειρωτικής Αντιαεροπορικής Άμυνας.Ο Άγιος Βασίλης και η… Βόρεια Κορέα

Την πορεία του Άγιου Βασίλη παρακολουθεί και η Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NAADC). Εκείνη, βέβαια, παρακολουθεί και κάτι ακόμα: μήπως η Βόρεια Κορέα στείλει κανένα… “χριστουγεννιάτικο δώρο” στις ΗΠΑ! Το οποίο δεν είναι άλλο, όπως έχουν πει αξιωματούχοι της Πιονγγιάνγκ, από μια ένδειξη για εκτόξευση πυραύλου.

Η NAADC δραστηριοποιείται στο πλαίσιο της Διοίκησης Εναέριας Άμυνας της Βόρειας Αμερικής (NORAD) που έχει την έδρα της στο Κολοράντο Σπρινγκς κι αποτελεί διεθνική στρατιωτική διοίκηση με την συμμετοχή των ΗΠΑ και του Καναδά.

Αποστολή της NORAD είναι η έκδοση προειδοποιήσεων για τον εναέριο και τον θαλάσσιο χώρο που ελέγχει στα γεωγραφικά όρια της Βόρειας Αμερικής.

Εδώ και 60 χρόνια η NORAD παρέχει ψηφιακή ιχνηλάτηση της πορείας του θρυλικού “Santa Claus” που είναι επίσης γνωστός κι ως “Kris Kringle”, καθώς το παραδοσιακό του έλκηθρο με τους ταράνδους διασχίζει όλη την γη, μοιράζοντας δώρα στα παιδιά.

Click4more: Δείτε live το ταξίδι του Άγιου Βασίλη!

“Καθώς η NORAD υλοποιεί την πρωταρχική αποστολή της για την προστασία της Βόρειας Αμερικής από απειλές (εναέριας ασφάλειας) είμαστε υπερήφανοι για την συνέχισή της παραδοσιακής ιχνηλάτησης του ταξιδιού του Άγιου Βασίλη σε ολόκληρο τον κόσμο”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της, η NORAD.

Η σελίδα της προσελκύει περίπου 15 εκατομμύρια επισκέπτες από περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές από ολόκληρο τον κόσμο.

Παράλληλα, η NORAD κατά τα τελευταία χρόνια ιχνηλατεί τις δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων μεγάλης ακτίνας δράσης που πραγματοποιεί η Βόρεια Κορέα.

Η Πιονγιάνγκ από την πλευρά της, προειδοποίησε την Ουάσινγκτον προηγούμενα μέσα στο Δεκέμβριο για το ενδεχόμενο να λάβει ένα “Χριστουγεννιάτικο δώρο”.

Η προειδοποίηση έγινε μετά την προθεσμία που έδωσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στις ΗΠΑ, μέχρι το τέλος του χρόνου, για την διατύπωση προτάσεων συμβιβασμού στις συνομιλίες για την αποπυρηνικοποίηση της Κορεατικής Χερσονήσου που έχουν τελματωθεί.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ