«Gingertown Venice», η Βενετία σε εκδοχή μελόψωμου


Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα, αλλά η Βενετία, ναι! Η εμβληματική ιταλική πόλη είχε την τιμητική της στην εφετινή εκδήλωση αγαθοεργίας «Gingertown, DC».

Την ετήσια εκδήλωση εγκαινίασε το 2006 το αρχιτεκτονικό γραφείο της Ουάσινγκτον David M. Schwarz Architects, προσκαλώντας εταιρείες οικοδομών, πολιτικούς μηχανικούς, εταιρείες ακινήτων και αρχιτέκτονες να διαγωνιστούν σε οικοδόμηση με μελόψωμο. Ο διαγωνισμός έχει επεκταθεί και σε άλλες πόλεις, όπως την Ατλάντα, το Ντάλας και τη Νάσβιλ, μεταξύ άλλων, και το θέμα του εφετινού διαγωνισμού ήταν η Γαληνοτάτη.

«Είναι ένας τρόπος να δώσεις πίσω στην κοινότητα αλλά, ταυτόχρονα, είναι μια έμφαση στην τοπική αρχιτεκτονική και τα κατασκευαστικά πρότζεκτ» τόνισε, στο Hyperallergic, η Χάνα Τσίμερμαν, μάνατζερ μάρκετινγκ στο αρχιτεκτονικό γραφείο και ανεπίσημη «Δήμαρχος της Gingertown».

Οι κανόνες είναι απλοί: όλα τα υλικά πρέπει να είναι βρώσιμα, και οι «οικοδομικές κατασκευές» δεν πρέπει να έχουν σκελετούς. Επιπλέον, τα «αρχιτεκτονήματα» δεν πρέπει να έχουν μεγάλο ύψος, καθώς παραμένουν προς επίδειξη μία έως τρεις εβδομάδες μετά την ολοκλήρωσή τους και η εντροπία είναι άτεγκτη στα μεγαλύτερα οικοδομήματα από μελόψωμο. «Αυτό δίνει στους μηχανικούς την ευκαιρία να διαπρέψουν. Ιδιαιτέρως όσον αφορά τον βαθμό λεπτομέρειας και τη στατικότητα. Το μελόψωμο δεν είναι παραδοσιακό υλικό» υπογράμμισε η Χάνα Τσίμερμαν.

Οι διαγωνιζόμενοι εφέτος κινήθηκαν μέσα στο θέμα, και ορισμένοι αναπαρέστησαν πραγματικά τοπόσημα της Βενετίας: την πλατεία και βασιλική του Αγίου Μάρκου, τη γέφυρα Ponti di Rialto. Το μεγάλο βραβείο δόθηκε στο τεχνικό γραφείο Walter P. Moore (έχει έδρα το Χιούστον του Τέξας): κατασκεύασαν τη «St. Mars Basilica» από μπάρες σοκολάτας Mars!

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ