Χριστούγεννα 2019: Χρόνια πολλά και ευχές για όλους

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχισμένο το νέο έτος, με χαρά και αγάπη – Οι μέρες των Χριστουγέννων ας μεταφέρουν την μαγεία τους στο σπίτι σας και οι ευχές όλων σας, ας γίνουν πραγματικότητα – Το tromaktiko.gr εύχεται σε όλους τους Έλληνες καλά Χριστούγεννα, με υγεία, αγάπη και χαρά για όλον τον κόσμο!

Όσο κι αν ορισμένοι προσπαθούν να αμαυρώσουν τα ήθη και τα έθιμα αυτού του τόπου, όσα χριστουγεννιάτικα δέντρα κι αν κάψουν, δεν θα καταφέρουν να σπείρουν την κακομοιριά και την μεμψιμοιρία στην ελληνική κοινωνία.

Δεν χωράει άλλο αυτός ο τόπος παθητική και μοιρολατρική αντιμετώπιση των γεγονότων με γκρίνια και παράπονα.

Μια κοινωνία με τόσες αντιθέσεις, σε τέλεια σύγχυση, που αιμορραγεί και πλέον φαίνεται. Δεν μπορεί να κρυφτεί με τίποτα. Έντονα πλέον τα σημάδια που γίνονται τραύματα μέρα με την ημέρα, μιας κατά βάση πολύπλευρης πνευματικής κρίσης.

Υπάρχει όμως μέσα σ’αυτήν την τεταμένη ατμόσφαιρα μια ευκαιρία ακόμη εφέτος να έρθουμε πιο κοντά στα Χριστούγεννα, να τα βιώσουμε πραγματικά. Μια κίνηση, ένα βλέμμα, ένα νεύμα σε όσους πάσχουν, αποτελεί την μέγιστη πράξη. Η συμπαράσταση στον διπλανό άνθρωπο, σε κάθε άνθρωπο, οδηγεί στα Χριστούγεννα.

Το μήνυμα των Χριστουγέννων δεν είναι μόνο θρησκευτικό. Είναι εξόχως κοινωνικό και έχει να κάνει με το δικαίωμα στην ελπίδα, το δικαίωμα στην χαρά, στην ευημερία, στην αγάπη, την αλληλοκατανόηση, σε μια εποχή που «ποτέ άλλοτε οι καρδιές των ανθρώπων δεν ήταν τόσο μακριά η μία από την άλλη, όσο είναι σήμερα».

Τα Χριστούγεννα είναι η αντίσταση στην μιζέρια που εδώ και χρόνια προσπαθεί να μας επιβάλλει το status quo της ψευτοδιανόησης.

«Τον Θεό δεν θα τον βρείτε μέσα στα βιβλία. Θα τον βρείτε αν έχετε τα μάτια στραμμένα στη γη, στο πεζοδρόμιο, εκεί όπου πονάει ο κόσμος», δήλωσε κάποτε ο συγγεραφέας Αντώνης Σαμαράκη σε μια συνέντευξή του.

Το μήνυμα των εορτών θα το βρείτε στα σπίτια σας, στις οικογένειές σας, στους ανθρώπους που σας αγαπούν και είναι δίπλα σας όχι μόνο στις λύπες, αλλά και στις χαρές σας.

Δώστε αγάπη απλόχερα και ανιδιοτελώς.

Το tromaktiko.gr εύχεται σε όλους ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ με ΥΓΕΙΑ.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ