Πόσα νέα μοντέλα θα παρουσιάσει το 2020 η Volkswagen;


Ο στόχος είναι να καλυφθούν όλες οι υπαρκτές και μη ανάγκες και να προχωρήσει η μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση.

Του Γιάννη Σκουφή

Η Volkswagen έχει ανακοινώσει εδώ και καιρό την πρόθεσή της να επενδύσει έως το 2024 συνολικά 19 δισεκατομμύρια ευρώ στις νέες τεχνολογίες. Τα 11 από τα οποία αντιστοιχούν στην ηλεκτροκίνηση, με απώτερο στόχο αρχικά τη μείωση των εκπομπών CO2 στο 50% της σημερινών έως το 2025 και στη συνέχεια το ουδέτερο ισοζύγιο το 2050.

Αυτό στην πράξη σημαίνει νέα μοντέλα και σύμφωνα με τον προγραμματισμό για το 2020 ο αριθμός τους θα είναι εντυπωσιακός, μιας και θα φτάσει συνολικά τα 34. Από αυτά τα 8 θα είναι πλήρως ηλεκτρικά ή plug-in υβριδικά, ενώ τα 12, μιας και κανείς, όσο μεγάλος και αν είναι δεν μπορεί να αγνοήσει τις τάσεις, θα είναι SUV, που εξακολουθούν να έχουν μια πολύ μεγάλη δυναμική ανάπτυξης.

Ενδιαφέρον έχουν και οι προβλέψεις της Volkswagen για τις πωλήσεις των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων. Έτσι μέχρι το 2029, στα δέκα επόμενα χρόνια δηλαδή, αναμένεται να φτάσουν τα 26.000.000, από τα οποία τα 20 εκατομμύρια θα βασίζονται στο πλαίσιο MEB, ενώ τα υπόλοιπα 6 θα αντιστοιχούν στο PPE που προορίζεται για τα πολυτελή και σπορ μοντέλα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ