Σε αυτή την λίμνη έξω από το Αλιβέρι βρέθηκαν πολλά “διαμάντια”


Ένα μικρό διαμάντι βρίσκεται έξω από το Αλιβέρι

Εκεί το υδάτινο και το χερσαίο συνυπάρχουν και δημιουργούν ένα οικολογικής σημασίας τοπίο που φιλοξενεί πολλούς διαφορετικούς οργανισμούς. Ένα άκρως ειδυλλιακό σκηνικό.

Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε τα απίστευτα ζωάκια που κρύβονται στην λίμνη. Ένα διαμάντι ανεκτίμητο που παρουσιάζει πλούσια χλωρίδα και πανίδα.

Στις παρακάτω φωτογραφίες θα δείτε τα απίστευτα ζωάκια που κρύβονται στην λίμνη. Ένα διαμάντι ανεκτίμητο που παρουσιάζει πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Εκατοντάδες είδη φυτών δεκάδες είδη αμφιβίων, και πτηνών. Η έκταση της είναι περίπου 4,75 τ.χλμ και το μέγιστο βάθος της είναι 6 μ. Η λίμνη υποστηρίζεται πως σχηματίστηκε κατά την αρχαιότητα με το σφράγισμα καταβόθρας που διοχέτευε τα νερά της στον Ευβοϊκό κόλπο. Το όνομά της απέκτησε από την ομώνυμη αρχαία πόλη που ήταν κτισμένη στις όχθες της.

Δες τι λέει η ιστορία

Αρχαιολογικά στοιχεία μαρτυρούν απόπειρα αποξήρανσης της λίμνης από τους κατοίκους της αρχαίας πόλης, τον 4ο αιώνα π.Χ.  Η λίμνη Δύστος είναι χαρακτηρισμένη Ζώνη Ειδικής Προστασίας καθώς και σημαντική περιοχή για τα πουλιά της Ελλάδας.

Δείτε τι θησαυρό βρήκαμε στην λίμνη του Δύστου. (φωτογραφίες Όλγα Κατσαμάκη)


​Με πληροφορίες από wikipedia.org/Πηγή: newse.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ