Κυλλήνη: Η στιγμή της διάσωσης γυναίκας από αυτοκίνητο που πέφτει στη θάλασσα


Οι κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το βράδυ της Τρίτης (24.12.2019) στο λιμάνι της Κυλλήνης λίγο έλειψε να στοιχίσουν τη ζωή σε μια γυναίκα. Την έσωσε η έγκαιρη επέμβαση δυο λιμενικών και όλα έχουν καταγραφεί σε ένα συγκλονιστικό video.

Όλα έγιναν κατά τη διάρκεια της αποβίβασης από το πλοίο Fior Di Levante που εκτελούσε το δρομολόγιο Πόρος – Κύλληνη. Εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων, το αυτοκίνητο της γυναίκας έπεσε στη θάλασσα.

Το πλοίο αντιμετώπισε προβλήματα στο λιμάνι της Κυλλήνης, προερχόμενο από την Κεφαλλονιά, κατά τη διάρκεια της αποβίβασης επιβατών και οχημάτων. Μια απότομη μετατόπιση του πλοίου λόγω του καιρού, ώθησε ένα αυτοκίνητο, το οποίο εκείνη την ώρα αποβιβάζονταν, στο κενό μεταξύ της προβλήτας και της ράμπας του πλοίου με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει άμεσα η ζωή της οδηγού του.

Η γυναίκα κινδύνευσε αλλά χάρη στην επέμβαση δυο λιμενικών, που την τράβηξαν ακαριαία από το αυτοκίνητο, εκείνη δεν έπεσε στη θάλασσα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ελάχιστα δευτερόλεπτα αφού οι λιμενικοί τράβηξαν τη γυναίκα από το αυτοκίνητο, το ΙΧ της έπεσε στο νερό και βυθίστηκε!

Δείτε το συγκλονιστικό video του inkefalonia.gr «Αν έπεφτα στη θάλασσα, ούτε το πτώμα μου δεν θα έβρισκαν»

Συγκλονισμένη αλλά και ταραγμένη απ’ όσα έζησε, η γνωστή Κεφαλονίτισσα Μέμη Γεράκη περιέγραψε τις στιγμές τρόμου που έζησε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Inkefalonia 103,9.

«Δοξάζω τον Θεό και την Παναγία που μου έδωσαν δύναμη και είμαι καλά. Υμνώ τους δύο ανθρώπους του λιμενικού της Κυλλήνης, τον Θοδωρή και τον Παναγιώτη και με κίνδυνο της ζωής τους με έσυραν έξω από το αμάξι, λίγο πριν αυτό πέσει στην θάλασσα. Αν έπεφτα στη θάλασσα, ούτε το πτώμα μου δεν θα έβρισκαν», είπε. ΚυλλήνηΚυλλήνη

«Το αυτοκίνητό μου είναι ακόμα κάπου στον βυθό, φανταστείτε που θα βρισκόμουν αν δεν ήταν τα παιδιά του λιμενικού να με τραβήξουν έξω από την πόρτα του συνοδηγού. Ούτε το πτώμα μου δεν θα έβρισκαν! Οφείλω την ζωή μου στους δύο ανθρώπους του Λιμενικού της Κυλλήνης! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους αυτούς», συνέχιζε τη συγκλονιστική μαρτυρία της η Μέμη Γεράκη.

Αναφορικά με την εικόνα του βίντεο, όπου φαίνεται το αυτοκίνητο να βγαίνει με την όπισθεν η ίδια δηλώνει: «Με έβαλαν στο πλοίο με τη μούρη. Δεν βγήκα με την όπισθεν επειδή μου άρεσε, έτσι με έβαλαν από το πλοίο και μόνο έτσι μπορούσα να βγω…». Και κατέληξε με… τρεμάμενη φωνή: «Όλο αυτό που έγινε πρόκειται για ανθρώπινο λάθος και όχι δικό μου. Και από την εταιρία δεν με πήραν ένα τηλέφωνο. Ακόμα δεν μπορώ να πω τίποτα. Είναι εδώ δικηγόροι, εμπειρογνώμονες και δύτες και από εμένα και το λιμενικό, η κυρία εισαγγελέας και φυσικά θα αποδοθούν τα δίκαια και τα νόμιμα. Το θέμα είναι πως είμαι καλά».Συγχαρητήρια από Πλακιωτάκη

Τα θερμά του συγχαρητήρια προς τους δύο κελευστές Λιμενικού του Λιμεναρχείου Κυλλήνης, Θεόδωρο Καλτσά και Παναγιώτη Μουρτζίνη έδωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, για τη διάσωση της εγκλωβισμένης οδηγού χθες το βράδυ στο λιμάνι της Κυλλήνης.

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός πως τα δύο στελέχη του Λιμενικού έσπευσαν να διασώσουν την οδηγό παρά τον σοβαρό κίνδυνο που ενείχε η απόφαση τους για την ίδια τους την ζωή, μιας και μερικά δευτερόλεπτα μετά τον απεγκλωβισμό της το αυτοκίνητο έπεσε στην θάλασσα.

«Με αφορμή το συμβάν αυτό», σημείωσε, «θέλω να υπογραμμίσω όχι μόνον το ήθος, αλλά και την αυταπάρνηση με την οποία καθημερινά από την μια άκρη της Ελλάδος ως την άλλη, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, γυναίκες και άνδρες, υπερβάλλουν εαυτόν για να φέρουν σε πέρας την αποστολή τους. Για τον λόγο αυτό», κατέληξε, «η Πολιτεία έχει χρέος να κάνει ό,τι μπορεί ώστε να ενισχύσει την προσπάθεια τους με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο».

Με πληροφορίες από inkefalonia.gr

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ