Στο Φανάρι ο Δένδιας: Η επίσκεψη στην Τουρκία και ο συμβολισμός


Σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και ειδικότερα στο Φανάρι, όπου παρακολούθησε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία εκεί, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται στην Αθήνα το βράδυ της Τετάρτης. Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος είχε την Τρίτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Την πληροφορία για την τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο υπουργών επιβεβαίωσε το τουρκικό πρακτορείο, επικαλούμενο «διπλωματικές πηγές», διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχουν αναφορές για το περιεχόμενο της συνομιλίας των δύο υπουργών Εξωτερικών.

Η Ελλάδα παρακολουθεί στενά τις κινήσεις της Άγκυρας και ξεκαθαρίζει ότι αν χρειαστεί δεν θα διστάσει να πάρει τις αποφάσεις που χρειάζονται.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας φρόντισε για το λόγο αυτό να στείλει μήνυμα στη γειτονική χώρα: «Βεβαίως είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο αν και μπορούμε μόνοι μας όπως λέω πάντοτε όχι δεν είμαστε μόνοι μας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι συμφωνώ με την πρόβλεψη περί θερμού επεισοδίου. Θα μου πείτε μπορείς να το αποκλείσεις 100%; Βεβαίως και δεν μπορώ να αποκλείσω 100%».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ