Ναύπλιο: Σοκ και δέος από την εικόνα στην παραλιακή – Δεν το είχαν ξαναδεί στη ζωή τους

Οι εικόνες που αντίικρυσαν όσοι βρέθηκαν στην παραλιακή Νέας Κίου – Μύλων πραγματικά σοκάρουν. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους με το θέαμα…

Ένα ιδιαίτερα σπάνιο θηλαστικό, μια ευρωπαϊκή ενυδρίδα, και μάλιστα νεκρό, βρέθηκε στην παραλιακή οδό Νέας Κίου – Μύλων στην Αργολίδα. H ευρωπαϊκή ενυδρίδα είναι θηλαστικό, ευρωπαϊκό μέλος της οικογένειας των Μουστελιδών, τυπικό είδος της βίδρας που χρησιμοποιεί ως ενδιαίτημα το γλυκό νερό. Είναι επίσης γνωστή ως βίδρα, ευρασιατική ενυδρίδα (ποτάμια), ή ενυδρίδα του Παλαιού Κόσμου, αλλά και ως κοινή ενυδρίδα.

Η ενυδρίδα έχει κορμί μακρύ, ελαστικό και μυώδες, με παχιά γούνα, που κρατά στεγνό το σώμα της. Τα πόδια της είναι κοντά. Οι ενυδρίδες κολυμπούν γρήγορα, κουνώντας την ουρά και το ευλύγιστο σώμα τους. Χρησιμοποιούν σαν κουπιά τα πίσω πόδια τους, που έχουν νηκτικές μεμβράνες.

Θεωρείται από τα σπανιότερα και πιο απειλούμενα θηλαστικά της ηπείρου. Αποτελεί σημαντικό δείκτη υγείας των ορεινών υδάτων και γι’ αυτό προστατεύεται αυστηρά σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. Τρέφεται με ψάρια σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%, αμφίβια, ερπετά (νερόφιδα), ασπόνδυλα (κυρίως καβούρια), πουλιά και μικρά θηλαστικά.

Στην Ελλάδα θεωρείται ότι υπάρχει ένας από τους πυκνότερους και με μεγάλη εξάπλωση πληθυσμούς. Στην κεντρική Ελλάδα εμφανίζεται μία μικρή διάσπαση των πληθυσμών, ενώ μερικοί απομονωμένοι πληθυσμοί βρίσκονται στην Κέρκυρα και στην Εύβοια.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here