Λόγοι για να αγαπήσεις έναν πολυλογά


Οι πολυλογάδες άνθρωποι έχουν πολύ κακή φήμη. Ναι, το ξέρουμε, είναι λογικό. Είναι μια συνεχής πηγή φασαρίας στις ζωές των κοντινών τους ανθρώπων. Αλλά η φασαρία δεν είναι πάντα κακό πράγμα. Και αν, ούτως ή άλλως, η φασαρία είναι ο μόνος λόγος που αποφεύγεις τους πολυλογάδες, τότε αμφισβητείς την συναισθηματική τους νοημοσύνη. Επειδή ένας άνθρωπος που μιλάει πολύ, μπορεί να ακούει άλλο τόσο. Ας δούμε, λοιπόν, μερικούς λόγους για να αγαπήσεις κι εσύ έναν πολυλογά.

Προσοχή: Αυτό το κείμενο μιλάει για ανθρώπους που έχουν την τάση να μιλάνε πολύ, αλλά όχι για κακούς ανθρώπους. Άλλο οι άνθρωποι στους οποίους αναφέρεται αυτό το κείμενο, άλλο οι ναρκισσιστές. Μάθετε τις διαφορές, προστατέψτε τον εαυτό σας.

Οι πολυλογάδες έχουν άπειρες ιστορίες να διηγηθούν
Και, πιθανότατα, είχαν μια ζωή να εξασκούνται στο πώς να πουν μια ιστορία, άρα καταλήγουμε στο ότι οι πολυλογάδες έχουν και άπειρες ιστορίες να διηγηθούν, και θα σε κάνουν να διασκεδάσεις. Αν, πάλι, δεν τους λες και άξιους συνεχιστές του Όμηρου, μάθε ότι λατρεύουν την εποικοδομητική κριτική.

Οι πολυλογάδες είναι (συνήθως) αρκετά δοτικοί
Όταν μπλέκεσαι με ένα άτομο που θέλει να λέει συνέχεια ιστορίες και να κάνει τους γύρω του να διασκεδάζουν, αυτή η τάση δεν μένει μόνο εκεί. Τις περισσότερες φορές, θα είναι και άνθρωπος που ενδιαφέρεται σε μεγάλο βαθμό για τις ανάγκες των γύρω του, και θα έχει μεγάλη ενσυναίσθηση.

Οι πολυλογάδες είναι ειλικρινείς
Οι άνθρωποι που λένε ψέματα, αργά ή γρήγορα, μαθαίνουν πως το να είναι λακωνικοί τους βολεύει. Όσο λιγότερες λεπτομέρειες κατασκευάζουν για τα ψέματά τους, τόσο λιγότερα σπασμένα έχουν να μαζέψουν στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Ένας άνθρωπος που δεν τον ενοχλεί να μιλάει και να ανοίγεται σημαίνει ότι δεν θέλει να σου κρύψει τίποτα.

Οι πολυλογάδες σκέφτονται (πολύ)
Υπάρχει η πεποίθηση ότι οι άνθρωποι που μιλάνε πολύ δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο φίλτρο, απλώς αφήνουν τον εαυτό τους ελεύθερο και δεν υπολογίζουν τις συνέπειες… και, ναι, αυτό είναι αλήθεια, για αρκετούς από αυτούς τουλάχιστον. Αλλά δεν θέλουμε να ξεχνάς ότι α) αυτή η έλλειψη φίλτρου συνήθως οφείλεται στις πολλές, πολλές σκέψεις που τρέχουν ταυτόχρονα και τους αναγκάζουν να κάνουν τον ζογκλέρ, και β) η επεξεργασία και η (υπερ)ανάλυση πέφτει αφού μιλήσουν. Άρα φαντάσου το άγχος.

Οι πολυλογάδες μισούν τις άβολες σιωπές
Τώρα, θα μας πεις, και ποιος δεν τις μισεί; Αλλά σίγουρα δεν πρόκειται να τις μισείς περισσότερο από έναν άνθρωπο που νιώθει συνεχώς την ανάγκη να μιλάει, να παράγει ήχους. Για αυτούς τους ανθρώπους, η άβολη σιωπή είναι Ο Εχθρός, με κεφαλαίο. Και θα κάνουν ό,τι μπορούν για να τον κατατροπώσουν. Από την άλλη, όμως, πρέπει να ξέρεις κι αυτό…

Οι πολυλογάδες θα εκτιμήσουν την ησυχία σου περισσότερο απ’ όλους
Ίσως από τις καλύτερες στιγμές στην ζωή ενός πολυλογά να είναι όταν αισθανθεί πως βρήκε ένα άτομο που, μετά από καιρό, από καταδικασμένες και παγωμένες κουβέντες, μέχρι και τρανταχτά γέλια και σιγανές, ψιθυριστές σχεδόν αλήθειες, μπορεί να κάτσει δίπλα του και να μην βγάζουν άχνα. Που η σιωπή, μαζί του, δεν είναι ποτέ άβολη. Και, πίστεψέ μας, αυτές οι μικρές στιγμές ησυχίας αξίζουν πάρα πολύ…

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ