Τσιτσάνης: Μεγάλο ψηφιδωτό του μεγάλου ρεμπέτη στο μουσείο του στα Τρίκαλα

Τσιτσάνης και Τρίκαλα είναι έννοιες ταυτόσημες. Στη γενέτειρα του κορυφαίου ρεμπέτη βρίσκεται και το μουσείο του.

Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες από τότε που έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος Τρικαλινός Βασίλης Τσιτσάνης, ένα ψηφιδωτό του μεγάλου λαϊκού συνθέτη, κοσμεί από την παραμονή των Χριστουγέννων το ομώνυμο Μουσείο του στα Τρίκαλα.

Πρόκειται για μια σημαντική προσφορά, τονίζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, η οποία δίνει μια άλλη αίσθηση στον επισκέπτη του Μουσείου.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, δείχνει, απεικονίζει, προβάλλει, τον Βασίλη Τσιτσάνη που ανέδειξε το ελληνικό λαϊκό τραγούδι στη θέση που του αρμόζει στην καρδιά των Ελλήνων και των Ελληνίδων.

Επί μήνες οι δημιουργοί του, Μιχάλης Κουφογιάννης και Γιώργος Κουρμέτζας το προετοίμαζαν με τις χιλιάδες ψηφίδες και τα συνολικά 18 τ.μ. που αυτό καταλαμβάνει. Η προσφορά των δύο Τρικαλινών πριν μερικούς μήνες είχε γίνει με χαρά δεκτή από τον Δήμο Τρικκαίων, καθώς είχαν ήδη δημιουργήσει άλλο ψηφιδωτό, στο «λιμανάκι» του Ληθαίου ποταμού.

Ο Δήμος Τρικκαίων ετοιμάζει και το “Σπίτι Τρικαλινών Καλλιτεχνών”. Πρόκειται σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για ένα ψηφιακό διαδραστικό μουσείο, αφιερωμένους στους άλλους πέντε Τρικαλινούς στυλοβάτες της λαϊκής μας μουσικής, Απόστολο Καλδάρα, Κώστα Βίρβο, Γιώργο Σαμολαδά, Χρήστο Κολοκοτρώνη και Δημήτρη Μητροπάνο.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here