Φρίκη: 19χρονος έσφαξε παιδόφιλο ιερέα με αγαλματίδιο του Ιησού


Ο 91χρονος ιερέας είχε κατηγορηθεί για ασέλγεια πάνω σε τέσσερα αγόρια.

Ο 19χρονος Αλεξαντρ Β., καθώς η αστυνομία δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητα του, σκότωσε τον 91χρονο ιερέα της Καθολικής Εκκλησίας, Ροζέ Ματασολί ενώ εργαζόταν ως οικονόμος στο σπίτι του, στην πόλη Ανιέζ, στην Ουάζ στη βόρεια Γαλλία.

Ο άνδρας συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από τον τόπο του εγκλήματος με το αυτοκίνητο του ιερέα.

Καταδικάστηκε για βασανισμό, δολοφονία και αντίσταση κατά της αρχής, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε ψυχιατρικές εξετάσεις.

Ο Ματασολί είχε κατηγορήσει για τη σεξουαλική κακοποίηση τουλάχιστον τεσσάρων αγοριών από το 1960 έως το 2000, μεταξύ των οποίων ο κατηγορούμενος και ο πατέρας του.

1-10.jpg
Ο Ροζέ Ματασολί

Ο ιερέας βρέθηκε νεκρός από τις αρχές, έχοντας εμφανή σημάδια βασανισμού στο σώμα του και με ενδείξεις ότι είχε πάθει ασφυξία.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 4 Νοεμβρίου, αλλά στο φερόμενο ως δράστη δεν είχαν αποδοθεί επίσημα κατηγορίες μέχρι τοις 26 Δεκεμβρίου.

Ο πατέρας του Αλεξαντρ που σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ονομαζόταν Στεφάν αυτοκτόνησε όταν έμαθε για το βιασμό, ενώ και ο δράστης είχε προσπαθήσει δύο φορές κατά το παρελθόν ν’ αυτοκτονήσει.

Η αστυνομία αντιμετωπίζει την υπόθεση ως μία πράξη εκδίκησης.

Ο ιερέας είχε απομακρυνθεί από τα καθήκοντα του το 2009 μετά τις κατηγορίες για σεξουαλική κακοποίηση αγοριών, αλλά τα τοπικά media αναφέρουν ότι το 2009 θα έπαιρνε σύνταξη λόγω ηλικίας και ότι ήταν στο μισθολόγιο της εκκλησίας μέχρι το 2018.

Πηγή: Dailymail.co.uk



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ