Χριστούγεννα στην Αθήνα: Η ατζέντα των εορταστικών εκδηλώσεων για το Σαββατοκύριακο


Πλούσιο είναι και φέτος το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων στην Αθήνα για το τελευταίο Σαββατοκύριακο του 2019.

Στην ατζέντα των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων, που θα προσφέρουν χαμόγελα και ελπίδα σε μικρούς και μεγάλους, περιλαμβάνονται συναυλίες, θεατρικά δρώμενα, ακόμα και σινεμά, και η είσοδος για τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Για τους λάτρεις της μεγάλης οθόνης, μέχρι και την Κυριακή, η συμβολή των οδών Ερμού και Ασωμάτων στο Θησείο, σε συνεργασία με τις Νύχτες Πρεμιέρας, θα μεταμορφωθεί σε ένα τεράστιο, χριστουγεννιάτικο, υπαίθριο σινεμά.

Το Σάββατο και την Κυριακή, από τις 11.00 μέχρι τις 20.00, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλη είναι προγραμματισμένο ένα άκρως γιορτινό φεστιβάλ, εμπνευσμένο από γνωστά και ethnic παραμύθια. Το «παραμυθένιο» αυτό φεστιβάλ υπόσχεται μία μοναδική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους συνδυάζοντας γαστρονομία, ψυχαγωγία, μουσική και φαντασία.

Για τους λάτρεις της μουσικής το Σάββατο στις 12:00, στο προαύλιο χώρο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου θα δοθεί συναυλία με την Αθηναϊκή Μαντολινάτα «Νικόλαος Λάβδας». Επίσης, το Σαββατοκύριακο, στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας, στις 18:30, θα ανέβει η συναυλία «Ευτυχισμένος πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ.

Για τους μικρούς μας φίλους, και πρωταγωνιστές αυτών των ημερών, την Κυριακή, στις 12:00, στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη» θα ακουστούν χριστουγεννιάτικα παραμύθια.

Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τις εκδηλώσεις στον Δήμο Αθηναίων

Σε γιορτινούς ρυθμούς θα βρίσκεται και το Πεδίον του Άρεως. Οι μικροί μας φίλοι το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου στις 11:00 θα μπορούν να παρακολουθήσουν τα «χριστουγεννιάτικα Λάχανα και Χάχανα με τον κύριο Τάσο». Στις 13:00 θα ακολουθήσει μουσικοθεατρική παράσταση και στις 14:30, θα δοθεί συναυλία με τους Vintage Band, που επιφυλάσσει swing και τραγούδια του παλιού Ελληνικού κινηματογράφου. Ρετρό swing και rock ‘n roll μελωδίες, τα πιο μεγάλα παιδιά θα μπορέσουν να ακούσουν από Swingin’ Cats στις 17:00.

Η Κυριακή 29 Δεκεμβρίου στο Πεδίον του Άρεως ξεκινά, το πρωί στις 11:00, με «Xanazoo: 11 χρόνια μαζί», μουσικοχορευτική παράσταση για παιδιά. Στις 12:30 φτάνουν οι «Μορφές Έκφρασης: Η Μαγική Χριστουγεννιάτικη Σοφίτα», μουσικό και θεατρικό εργαστήρι για τους μικρούς μας φίλους, και στις 14:00 συναυλία με την Μικρή Ορχήστρα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, στην οποία θα συμμετάσχουν 17 μουσικοί υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα. Το απόγευμα στις 17:00 είναι προγραμματισμένη συναυλία με τον Μπάμπη Τσέρτο και τη Νάντια Καραγιάννη.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ