Αλεπού επιτέθηκε σε 5χρονη στο Πήλιο

Μεγάλη λαχτάρα δοκίμασε ανήμερα τα Χριστούγεννα οικογένεια, όταν αλεπού επιτέθηκε στο 5χρονο κοριτσάκι της και το δάγκωσε.

Το πρωτόγνωρο συμβάν σημειώθηκε στις Μηλιές Πηλίου. Το μικρό παιδί διακομίστηκε αμέσως στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, όπου, όπως ήταν φυσικό, σήμανε συναγερμός.

Όπως αναφέρει το txydromos.gr, το παιδάκι μαζί με τους γονείς του ήταν μέσα στο αυτοκίνητό τους και μόλις είχαν σταθμεύσει στις Μηλιές. Το παιδάκι αμέριμνο πήγε να αποβιβαστεί από το ΙΧ, όταν μπροστά του εμφανίστηκε η αλεπού, που πιθανολογείται πως ήταν κρυμμένη πίσω από πουρνάρια, η οποία του επιτέθηκε δαγκώνοντάς το στο χέρι.

Οι γονείς δεν πίστευαν στα μάτια τους μ’ αυτό που έβλεπαν. Σε κατάσταση σοκ πήραν το παιδί τους και το διακόμισαν αμέσως στο Νοσοκομείο. Στην Παιδιατρική Κλινική όπως ήταν φυσικό όλοι τέθηκαν σε αυξημένη επιφυλακή, μόλις έγινε γνωστό το συμβάν. Δεν ήταν δα και ένα περιστατικό από τα συνηθισμένα που καλούνται να αντιμετωπίσουν γιατροί και νοσηλευτές, πολλώ δε μάλλον όταν ο τραυματίας είναι ένα μικρό παιδί.

Η αλεπού είχε καταφέρει δύο τραύματα στο χέρι της μικρής. Αφού διαπιστώθηκε πως το παιδί είναι εμβολιασμένο για τέτανο, έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις προκειμένου να του χορηγηθεί αντιλυσσικό εμβόλιο για προληπτικούς λόγους. Η αλεπού είναι ένα από τα ζώα τα οποία μεταδίδουν τη λύσσα και οι γιατροί ήθελαν να είναι σίγουροι, πως ο οργανισμός του παιδιού δεν θα μπει σε άλλες περιπέτειες.

Μόλις έγινε η πρώτη δόση του εμβολίου το παιδί διακομίστηκε στην παιδοχειρουργική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, για να αντιμετωπιστούν τα τραύματα στο χέρι του, ενώ παράλληλα δόθηκαν περαιτέρω οδηγίες για τη θεραπεία του και επέστρεψε στην Παιδιατρική Κλινική του Αχιλλοπουλείου για να συνεχιστεί η νοσηλεία του.

Υπογραμμίζεται πως στα τόσα χρόνια λειτουργίας της Παιδιατρικής Κλινικής απ’ όσο θυμούνται γιατροί και νοσηλευτές δεν έχουν κληθεί να αντιμετωπίσουν παρόμοιο περιστατικό με αλεπού η οποία να έχει επιτεθεί και δαγκώσει παιδί. Πριν από δυόμιση περίπου χρόνια είχε πάλι σημάνει συναγερμός όταν διακομίστηκε στο Αχιλλοπούλειο μικρό παιδί το οποίο είχε τραυματίσει νυχτερίδα!

Σημειώνεται, τέλος, πως δεν έχει διευκρινιστεί αν η οικογένεια που πέρασε τον εφιάλτη χριστουγεννιάτικα είναι από την περιοχή του Πηλίου ή αν πρόκειται για εκδρομείς που δοκίμασαν την πικρή εμπειρία, εξαιτίας του συμβάντος.


Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ