Μυστηριώδες αντικείμενο σε σχήμα γιγανταίου… πούρου παραξενεύει τους επιστήμονες


Ένα μυστηριώδες αντικείμενο, σε σχήμα πούρου, που εντοπίστηκε πέρσι να περιφέρεται στο ηλιακό μας σύστημα ενδέχεταινα είναι ένα εξωγήινο σκάφος που στάλθηκε να ερευνήσει την γη, ισχυρίζονται χωρίς φόβο και πάθος οι αστρονόμοι του Χάρβαρντ.

Το αντικείμενο που έχει πάρει το ψευδώνυμο «Oumuamua» ανακαλύφθηκε τον Οκτώβριο του 2017 από το τηλεσκόπιο Pan-STARRS 1 στην Χαβάη.

Μετά την ανακάλυψη του οι επιστήμονες έχουν αμφιβολίες και παλεύουν να εξηγήσουν τα ασυνήθιστα χαρακτηριστικά του και την ακριβή προέλευση του. Αρχικά οι ερευνητές θεώρησαν ότι πρόκειται για κομήτη και στη συνέχεια για αστεροειδή. Στην πορεία αποφάσισαν να τον αποκαλέσουν ένα νέο είδος «διαστρικού αντικειμένου».

Μια νέα έρευνα από τους επιστήμονες στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ αναφέρεται στην πιθανότητα το αντικείμενο σε χρώμα μαύρο και κόκκινο, που ταξιδεύει με ταχύτητα 196.000 mph, να έχει «τεχνητή προέλευση».

«Το Oumuamua μπορεί να είναι ένας πλήρως λειτουργικός ιχνηλάτης που στάλθηκε σκόπιμα στην γη από έναν εξωγήινο πολιτισμό», γράφουν στην έρευνα τους.

Η θεωρία τους στηρίζεται στο γεγονός της υπερβολικής επιτάχυνσης του αντικειμένου, δηλαδή την απροσδόκητη ταχύτητα με την οποία βγήκε από το ηλιακό μας σύστημα τον Ιανουάριο. «Λαμβάνοντας υπόψιν μία τεχνητή προέλευση, υπάρχει μία πιθανότητα το Oumuamua να είναι ένα ελαφρύ σκάφος, που ταξιδεύει στο διαστρικό διάστημα ως απόβλητο ενός προηγμένου τεχνολογικού εξοπλισμού», αναφέρουν οι αστρονόμοι του Χάρβαρντ.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ