Χανιά: Ανέβηκαν στον Ομαλό χωρίς αλυσίδες. Ταλαιπωρία και ουρές από εγκλωβισμένα αυτοκίνητα

Tα πρώτα χιόνια στον Ομαλό, για μια ακόμη χρονιά δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους Χανιώτες εκδρομείς, που από το απόγευμα της Κυριακής, αψηφώντας τη μανία της… Ζηνοβίας, έχουν κολλήσει στα χιόνια με τα αυτοκίνητά τους, με την ταλαιπωρία να χτυπάει “κόκκινο”…

Η επέμβαση των αρμόδιων αρχών ήταν άμεση, καθώς περίπου στις 17.00 ένα μηχάνημα γκρέιντερ της Περιφέρειας έσπευσε για να καθαρίσει το δρόμο από το χιόνι και να διευκολύνει την κυκλοφορία, όμως… έπαθε λάστιχο, με αποτέλεσμα να’ έχει ακινητοποιηθεί και το μηχάνημα.

Λίγο πριν τις 19.00, μάλιστα εστάλη από το Δήμο Πλατανιά ένας φορτωτής για να διευκολύνει την κατάσταση, το οποίο όμως σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει φώτα! Οι Αρχές έχουν διακόψει την κυκλοφορία από τους Λάκκους και πάνω, όπου δεκάδες αυτοκίνητα έχουν εγκλωβιστεί και φαντάζει δύσκολη η επιστροφή τους, η οποία μέσα στο σκοτάδι και την χαμηλή ορατότητα που επικρατεί, είναι επικίνδυνη.

Ο Δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης σε δηλώσεις του υποστήριξε ότι η κατάσταση είναι ελεγχόμενη, ωστόσο επέρριψε ευθύνες στους απερίσκεπτους οδηγούς, που ανεβαίνουν στον χιονιά, χωρίς τη χρήση αντιολισθιτικών αλυσίδων.“Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια… Άμα δεν έχουν μυαλό οι οδηγοί αυτά συμβαίνουν. Το Γκρέιντερ που πήγε πριν από 2 ώρες έπαθε λάστιχο και στη συνέχεια ανέβηκε ένας φορτωτής, πέρασε τους Λάκκους και πλησιάζει στις στροφές που κατεβαίνουν για το Λιβάδι του Ομαλού.

Σύντομα ελπίζουμε να έχει κατέβει στα μαγαζιά για να αρχίσει ο απεγκλωβισμός των οδηγών. Αρκεί όμως να φανταστείτε ότι ακόμη και πίσω από το φορτωτή τα αυτοκίνητα που ακολουθούσαν χωρίς αλυσίδες, ήταν ουρά…”

Πηγή: zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here