Μαρία Αλιφέρη: «Στη δουλειά μου δεν είχα ποτέ ούτε νταβατζήδες ούτε μπράβους»


Η Μαρία Αλιφέρη έχει μείνει στην τηλεοπτική ιστορία με την παρουσίαση του «Τετραφγώνου των Αστέρων» και την περίφημη ατάκα της.

Η γνωστή ηθοποιός μίλησε με ειλικρίνεια για την εποχή που ήταν number one στη μικρή οθόνη, τον λόγο που κόπηκε άδοξα η εκπομπή, ενώ ακόμη δεν δίστασε να αναφερθεί στα παιδικά της χρόνια και στον τρόπο σκέψης που έχει ως «ατρόμητης Σπαρτιάτισσας».

Aυτό το περίφημο «Σας αγαπώ» στα «Τετράγωνα των Αστέρων» που με τεράστια επιτυχία παρουσιάζατε, ήταν πραγματικά αυθορμητο; Το ξέρετε φυσικά πως δεν υπάρχει Έλληνας που να μην το γνωρίζει.

(Γελάει )Το ξέρω! Θέλω να αγαπάω και να αγαπιέμαι, γι’ αυτόν τον λόγο, αυτό το «Σας αγαπώ» πραγματικά ήταν τελείως αυθόρμητο. Το μεγαλύτερό μου παράσημο δεν είναι το επάγγελμά μου, αλλά ο δίαυλος επικοινωνίας και αγάπης που έχει ανοίξει με τον κόσμο.

Πώς ξεκίνησε τότε η συνεργασία σας με την κρατική τηλεόραση και η απόφαση να «περάσετε» και στην παρουσίαση;

Ο παραγωγός τότε με είχε δει σε μια παράσταση. Κάτι του έκανε κλικ σε εμένα και έτσι μου πρότειναν να το κάνω. Τότε ήμουν μόνο ηθοποιός. Δεν είχα ασχοληθεί με την παρουσίαση ποτέ ξανά. Ζήτησα να κάνουμε έναν πιλότο για να δω όντως αν μπορώ να το υποστηρίξω. Όταν κατάλαβα ότι έχω τις δυνάμεις και τις δυνατότητες ξεκινήσαμε «Τα τετράγωνα των αστέρων» και έγινε η επιτυχία που έγινε.

Ωστόσο, αυτή η τόσο επιτυχημένη συ­νεργασία έληξε άδοξα και απότομα λόγω αλλαγής κυβερνήσεως;

Δυστυχώς ναι! Τότε, επειδή ήμουν το number one στην τηλεόραση, μόλις άλλαξε η κυβέρνηση κάποιοι θεώρησαν πως εγώ ήμουν με την προ­ηγούμενη. Εγώ, όμως, στη δουλειά μου δεν είχα ποτέ ούτε νταβατζήδες ούτε μπράβους ούτε νο­νούς ούτε προστάτες απλά τα κόμματα κάνουνε μια ζωή κουταμάρες. Ό,τι κάνω, το κάνω μόνη μου.

Είναι αλήθεια πως έχετε ασχοληθεί πολύ και έχετε μελετήσει όλες σχεδόν τις θρησκείες του κόσμου;

Είχα πολλά ερωτηματικά από την κούνια μου και πολλές απορίες για το παραπέρα Καταρχήν θα σου πω ότι δεν είμαι θεούσα, αλλά βαθιά θρησκευόμενη. Δεν είμαι εγώ το κέντρο του κό­σμου. Υπάρχουν ανώτερε; δυνάμει από εμένα και αυτί) για εμένα είναι ο θεός. Όλες όλες όλες οι θρησκείες με έχουν απασχολήσει για να τις μελετήσω. Ωστόσο, έχω καταλήξει πως η απάν­τηση δεν βρίσκεται μόνο σε μία θρησκεία. Πρώτα απ” όλα η σχέση με τον θεό είναι προσωπική και δεν θέλει διάμεσους. Τώρα το πού συμβαίνει να είσαι, σε ποιο θρήσκευμα ή σε ποιόν θεό… θα πω ότι ένας θεός υπάρχει και όχι πεντακόσι­οι. Απλώς η κάθε χώρα με τη δική της νοοτρο­πία κάπως τον ονομάζει, Χριστό, Βούδα, Αλ­λάχ;

Μαρία Αλιφέρη

Ένας άνθρωπος με τόση αγάπη μέσα του, σίγουρα θα είχε και πολύ αγαπησιάρικα παιδικά χρόνια. Πως ήταν αυτά τα χρό­νια για εσάς;

Είχα υπέροχα παιδικά χρόνια με Θεϊκούς γονείς και εξαιρετικά αδέλφια, όλα αγόρια. Ο πατέρας μου δε ήταν και ο πρώτος μου δάσκαλος. Ηταν άνθρωπος σοφός. Έχω μεγαλώσει αγροτικά μέ­σα στη φύση που με εκτονώνει, με ισορροπεί και με ξεκουράζει αφάνταστα. Ευχαριστήθηκα πολύ το παιχνίδι. Παιχνίδια γυναικεία, παιχνίδια αν­δρικά, στοιχήματα ποιος θα ανέβει στο ψηλότερο δένδρο, ποιος θα ανέβει στην κορυφή του Ταύ­γετου και ποιος θα πάει πρώτος τη νύχτα στο νε­κροταφείο (γέλια). Ζωή μέσα στη φύση, ανέμελη και υπέροχη. Μια όμορφη και φυσιολογική ζωή, που δυστυχώς λείπει πολύ από τις μέρες μας και από σημερινά παιδιά. Είμαι ευλογημένη που μεγάλωσα και έζησα εκεί τα παιδικά και εφηβικά μου χρόνια. Ανάμεσα στα βουνά, τα πλατάνια, τα τρεχούμενα νερά και μέσα σε αυτήν την αγα­πημένη οικογένεια.

Ατρόμητη ως παιδί;

Ναι, ναι ήμουν ατρόμητη! Ε, εντάξει μια μικρή φοβία την είχα για να είμαι ειλικρινής. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχω σπάσει τα μούτρα μου πολλές φορές αλλά αυτό είναι το χούι μου, τι να κάνω; (γέλια)

Και αυτή η στάση ζωής της «ατρόμπτης Σπαρτιάτισσας» συνεχίζεται μέχρι σήμε­ρα;

Φυσικά. Δεν ξέρω εγώ από «τσαλιμάκια». Σε όλες μου τις σχέσεις ήμουν και είμαι «Ή ταν ή επίτας». Ξέρω πως αυτό δεν είναι πάντα ευ­πρόσδεκτο, αλλά δεν θα αλλάξω κιόλας. Σημασία σε αυτήν τη ζωή έχει αυτό που είμαστε να το εκφράζουμε πάντα και να είμαστε συνεπείς με τον εαυτό μας.

Πηγή: Grande


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ