Καρέ καρέ η διάσωση 4 επιβαινόντων του ιστιοφόρου στον Σαρωνικό


Κόβουν την ανάσα οι εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό από τη διάσωση των μελών πληρώματος ιστιοφόρου σκάφους στο Σαρωνικό. Επέβαιναν τέσσερα άτομα.

Το ιστιοφόρο Εβελίνα παρουσίασε μηχανική βλάβη, παρέμεινε ακυβέρνητο στη θαλάσσια περιοχή της νησίδας του Αγ. Γεωργίου στον Σαρωνικό, όπου επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για τα τέσσερα άτομα που ήταν σε αυτό.

Ο συντονισμός έγινε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και στην περιοχή μετέβησαν το Τ/Χ “SALVOR I” Ν.Λ. 967 και το Ρ/Κ “ΑΠΟΛΛΩΝ” Ν.Π. 11999. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές τους όμως δεν ήταν δυνατή η ρυμούλκηση του «Εβελίνα» λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, έπνεαν άνεμοι ως 9 μποφόρ και ο κυβερνήτης του ιστιοφόρου ζήτησε την εγκατάλειψή του.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και ενημερώθηκαν τα παραπλέοντα πλοία. Οι τρεις από τους επιβαίνοντες παρελήφθησαν από το ελικόπτερο Π.Ν. και μεταφέρθηκαν στη ναυτική βάση Κοτρωνίου Μαραθώνα, ενώ ο τέταρτος παρελήφθη από το Δ/Ξ “ΕΝΕΡΓΕΙΑ” σημαίας Κύπρου και μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Ελευσίνας.

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ