“Σφίγγα” ο Μητσοτάκης για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Σε μία… αποκάλυψη για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας προχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Δευτέρας (30.12.2019) στο καθιερωμένο χριστουγεννιάτικο γεύμα που παραχώρησε στους διαπιστευμένους δημοσιογράφους.

Το γεύμα επιμελήθηκε ο γνωστός σεφ, Λευτέρης Λαζάρου, ο οποίος μάλιστα είχε και ένα ολιγόλεπτο τετ α τετ με τον Πρωθυπουργό. Όπως ήταν φυσικό, οι δημοσιογράφοι… εκμεταλλεύθηκαν το χαλαρό κλίμα στον Πολυχώρο της “Σχεδίας”, στο κέντρο της Αθήνας, ελπίζοντας ότι θα “κλέψουν” από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μία είδηση για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ωστόσο, εκείνος δεν τους έκανε τη χάρη, λέγοντας μόνο πως “χρόνος υπάρχει ακόμα… Είμαι πιο κοντά στην απόφαση, αλλά δεν έχω αποφασίσει ακόμα”.
Αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι “η Τουρκία είναι απομονωμένη. Έχουμε πάντα διαύλους επικοινωνίας. Αν προσφύγουμε στη Χάγη θα είναι μόνο για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Aν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες θα εξετάσουμε σοβαρά να αγοράσουμε F35 γιατί είναι τα πιο έτοιμα και σύγχρονα της αγοράς. Όσο για τις εξελίξεις στη Λιβύη, ο κ. Μητσοτάκης είπε πως “θέλουμε πολιτική λύση, που θα την αγκαλιάζει η Ε.Ε. Κόκκινη γραμμή για εμάς είναι το οποίο καθεστώς προκύψει, να ακυρώσει τη συμφωνία”.
Ερωτηθείς για τον εκλογικό νόμο, ο Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως “δεν θα συναντηθώ με πολιτικούς αρχηγούς. Η πρόταση που ετοιμάζω είναι πολύ κοντά σε αυτό που έχω ακούσει από το ΚΙΝΑΛ. Δεν θεωρώ ότι είναι εύκολες οι 200 ψήφοι. Αν χρειαστεί θα ψηφιστεί από 158” και κατέληξε πως εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ