Πέντε πόντοι χιόνι έκοψαν τη χώρα στα δυο – Μεγάλη ταλαιπωρία για εκατοντάδες οδηγούς

Η κακοκαιρία “Ζηνοβία” έπιασε στον… ύπνο τον κρατικό μηχανισμό και οι χιονοπτώσεις χώρισαν την χώρα στα δυο. Ουρές χιλιομέτρων στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών. Σε ποια σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία. Που γίνεται εκτροπή οχημάτων.

Παρά τις διαβεβαιώσεις πως ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα όσον αφορά την… υποδοχή της κακοκαιρίας “Ζηνοβία”, τα πράγματα τελικά ήταν τελείως διαφορετικά στην πράξη.

Και αυτό γιατί με το που η “Ζηνοβία” άρχισε να δείχνει τα δόντια της και τα πρώτα χιόνια έκαναν την εμφάνισή τους, άρχισαν και τα πολύ σοβαρά προβλήματα. Η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας έκλεισε με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων και από τις δυο πλευρές της εθνικής και εκατοντάδες οδηγοί να βρίσκονται εγκλωβισμένοι για ώρες στον δρόμο.

Εικόνες χάους επικρατούς από το πρωί στην εθνική οδό ενώ κλειστή είναι και στα δυο ρεύματα στο ύψος των Αφιδνών ενώ σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την “Νέα Οδό” παραμένουν σε ισχύ οι παρακάτω εκτροπές που πραγματοποιούνται σύμφωνα με εντολή της Τροχαίας.Συγκεκριμένα αναφέρει:

Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του Σταθμού Διοδίων Αφιδνών, στο ρεύμα προς Λαμία: Οι οδηγοί αναστρέφουν στο ρεύμα προς Αθήνα
Διακοπή κυκλοφορίας στο ύψος του Σταθμού Διοδίων Θήβας, ρεύμα προς Αθήνα: Οι οδηγοί αναστρέφουν στο ρεύμα προς Λαμία
Διακοπή κυκλοφορίας στον Ανισόπεδο Κόμβο «Βαθύ» ρεύμα προς Σχηματάρι: Οι οδηγοί αναστρέφουν στο ρεύμα προς Χαλκίδα

Εκτιμάται ότι σε δυο ώρες θα ολοκληρωθεί η αποσυμφόρηση και θα λήξουν οι εκτροπές. Υπενθυμίζουμε ότι η κυκλοφορία, σύμφωνα και με τις υποδείξεις της τροχαίας, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων θα είναι δυνατή μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και μετά τη λήξη των εκτροπών”.

Ακόμη τονίζεται πως “στα ΙΧ που βρίσκονται στο τμήμα από Καπανδρίτι έως και Μαλακάσα, προσφέρονται υπηρεσίες οδικής ασφάλειας συνοδεία περιπόλων και εκχιονιστικών μηχανημάτων.Αναφορικά με την πορεία των εργασιών:

Α) ρεύμα προς Αθήνα: Σε τμήμα 10 χλμ. από τα ΣΕΑ Σείριος έως και το 37ο χλμ., δόθηκαν υπηρεσίες οδικής ασφάλειας και πλέον με εντολή της τροχαίας και συνοδεία εκχιονιστικών τα οχήματα κινούνται στο ρεύμα προς Αθήνα. Η ομαλοποίηση της κυκλοφορίας θα διαρκέσει περισσότερο από μια ώρα.

Β) ρεύμα προς Λαμία: Σε τμήμα περίπου 1,5 χλμ. μετά τα διόδια Αφιδνών, στα οχήματα που είχαν ακινητοποιηθεί ολοκληρώθηκε η παροχή οδικής βοήθειας και συνοδεία εκχιονιστικών κινούνται στο ρεύμα προς Λαμία. Η ομαλοποίηση εκτιμάται άμεσα”.

Πατούλης: Να ανοίξει άμεσα ο δρόμος

Με αφορμή την έντονη ταλαιπωρία των οδηγών εξαιτίας της διακοπής της κυκλοφορίας των οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών-Λαμίας από το ύψος διοδίων στις Αφίδνες και στα δύο ρεύματα, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επικοινώνησε με εκπροσώπους της κοινοπραξίας «Νέα Οδός», που έχει στην ευθύνη της το οδικό τμήμα και τους ζήτησε να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειές τους για την άμεση διάνοιξη του δρόμου.

Όπως ενημερώθηκε από τους υπευθύνους της κοινοπραξίας βρίσκονται στην περιοχή 80 εκχιονιστικά μηχανήματα, ενώ για τη διευκόλυνση των οδηγών γίνονται συνεχείς εκτροπές της κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο αυτό και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών η Περιφέρεια Αττικής, παρότι έχει στην ευθύνη της το τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου μόνο μέχρι το ύψος της Μεταμόρφωσης, έστειλε εκχιονιστικά μηχανήματα στην περιοχή που εντοπίζεται το πρόβλημα, προκειμένου να συμβάλλουν στην όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Ο κ. Πατούλης επισήμανε σχετικά: « Η Περιφέρεια Αττικής έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση των πολιτών συνδράμει με όσα μέσα διαθέτει για την ταχύτερη αποκατάσταση της κυκλοφορίας και σε περιοχές που είναι εκτός των αρμοδιοτήτων της».

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here