Χρυσοχοΐδης σε ΣΥΡΙΖΑ: Δημαγωγούν με τζάμπα ευαισθησία

Αιχμηρή απάντηση σε όσα του καταλογίζει ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ δημαγωγούν με τζάμπα ευαισθησία, ενώ ούτε τα χιόνια, ούτε οι γιορτές τον εμποδίζουν από το να σφάλλει, σημειώνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε απάντησή του σε κοινή δήλωση των τομεαρχών Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρει τα εξής:

“Ούτε τα χιόνια, ούτε οι γιορτές εμποδίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ από το να σφάλλει. Είναι λέει ανάλγητη η κυβέρνηση και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη που δεν δίνει έκτακτο επίδομα στους ένστολους, ενώ το παίρνουν οι ένοπλες δυνάμεις. Είναι σκέτη δημαγωγία, η σύγκριση δεν στέκει. Στρατός και Αστυνομία έχουν διαφορετικές παροχές, απολύτως μη συγκρίσιμες. Εξάλλου το Υπουργείο δεν έχει αποθεματικά ώστε να τα μοιράσει, όπως στην περίπτωση του ΥΠΕΘΑ. Τα έκανε γιλέκα, μηχανές, εξοπλισμό για να κάνει η Αστυνομία κι η Πυροσβεστική τη δουλειά τους και να αισθάνονται ασφαλείς οι ένστολοι και οι πολίτες.

Είναι πάλι ψέματα, με αλχημείες βγάζουν ότι οι δαπάνες στα υπουργικά γραφεία αυξήθηκαν. Λοιπόν δεν αυξήθηκαν, απλά στο Υπουργείο προστέθηκαν το πρώην μεταναστευτικής πολιτικής και η σωφρονιστική πολιτική. Γιατί δημαγωγούν, με τζάμπα ευαισθησία; Γιατί λένε ψέματα, μαγειρεύουν αριθμούς χωρίς ντροπή, χρονιάρες μέρες; Καλό κουράγιο και χρόνια πολλά σε όσους δουλεύουν τώρα, για την διάνοιξη δρόμων, για την διάσωση εγκλωβισμένων. Αυτοί ξέρουν ποιος τους νοιάστηκε, ποιος τους νοιάζεται, ποιος στέκεται δίπλα του τέτοιες ώρες”.

Τέλος, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εύχεται σε όλο τον κόσμο υγεία και καλή χρονιά.ΣΥΡΙΖΑ: «Στερούν επίδομα από τα Σώματα Ασφαλείας»

Ολα ξεκίνησαν από κοινή δήλωση του τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδη Τσακαλώτου, και του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Ραγκούση. Σε αυτή τόνιζαν πως η κυβέρνηση στέρησε από τα Σώματα Ασφαλείας από ένα επίδομα την ώρα που ανέβασε τις δαπάνες για τα γραφεία.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που χρησιμοποιεί την Ελληνική Αστυνομία για την παραγωγή επικοινωνιακού θεάματος αντί πραγματικής ασφάλειας προς τους πολίτες, τώρα κάνει άδικες διακρίσεις εναντίον της και στα επιδόματα.
Όπως στέρησε το κοινωνικό μέρισμα από εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας που το είχαν ανάγκη, με τον ίδιο τρόπο – και παρά τα όσα ορίζει το ενιαίο μισθολόγιο για Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας – απέκλεισε τις γυναίκες και τους άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας από το επίδομα, που σωστά έλαβαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων με τη μορφή οδοιπορικών.
Υπογραμμίζουμε, μάλιστα, πως το κόστος του επιδόματος αυτού θα ήταν πιθανότατα μικρότερο από την προκλητική αύξηση των δαπανών για τα γραφεία Υπουργού και λοιπής πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Οι δαπάνες για τα γραφεία τους, από 2,7 εκ. το 2019, ανήλθαν σε 7,8 εκ. στον προϋπολογισμό του 2020, αυξημένες κατά 5,1 εκ.!
Η κυβέρνηση της Ν.Δ. καταφέρνει να αποδεικνύει πως είναι άδικη και ανάλγητη ακόμη και εκεί που κανείς δεν θα το περίμενε.
Οφείλει να δώσει άμεσα το επίδομα των 120€ στα Σώματα Ασφαλείας, στην Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό και το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή».Ραγκούσης: Πόσο χαμηλά θα πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη

Μετά μάλιστα την απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ο Γιάννης Ραγκούσης επανήλθε. Στέκεται εκ νέου στο επίδομα και αναρωτιέται πόσο χαμηλά θα πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

«Παραδίδουμε στην κρίση των γυναικών και των ανδρών των Σωμάτων Ασφαλείας την-προσβλητική για τη νοημοσύνη τους-συνεχιζόμενη άρνηση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, να τους παραχωρήσει το επίδομα εορτών που σωστά δόθηκε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η κυβέρνηση ισχυρίζεται πως δεν περισσεύουν περίπου 5 εκ., διότι λέει, δεν ενοποιήθηκαν τα 3 πρώην αυτοτελή Υπουργεία όπως όλοι γνωρίζουμε, αλλά «…απλά στο Υπουργείο προστέθηκαν το πρώην μεταναστευτικής πολιτικής και η σωφρονιστική πολιτική».

Δηλαδή, ισχυρίζονται πως δεν έγινε ενοποίηση αλλά «πρόσθεση» Υπουργείων.

Με άλλα λόγια και χωρίς να ντρέπονται, αυτό που στην πραγματικότητα ισχυρίζονται ψευδώς, είναι πως τώρα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν υπάρχει μετά την ενοποίηση από ένας Υπουργός, ένας Αναπληρωτής Υπουργός και ένας Υφυπουργός-όπως όλοι γνωρίζουμε-αλλά είναι σαν να υπάρχουν 3 Υπουργοί, 3 Αναπληρωτές Υπουργοί, 3 Υφυπουργοί και γι αυτό οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 5 εκ..

Ειλικρινά, πόσο πιο χαμηλά θα πέσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, στην απελπισμένη της προσπάθεια να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη αύξηση των δαπανών για τα δικά της γραφεία;

Πόσο πιο πολύ θα προσβάλλει τη νοημοσύνη όσων υπηρετούν τα Σώματα Ασφαλείας, στην απελπισμένη της προσπάθεια να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη απόφασή της να τους αποκλείσει από το επίδομα των 120 ευρώ;»

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here