Κοινωνικό μέρισμα 2019: Ξεκίνησε η σταδιακή καταβολή


Στους λογαριασμούς των δικαιούχων πιστώνονται τα ποσά – Ξεκίνησε και η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης

Ξεκίνησε σταδιακά από σήμερα το απόγευμα η καταβολή του κοινωνικού μερίσματος με την πίστωση των τραπεζικών λογαριασμών των δικαιούχων. Παράλληλα, καταβάλλεται και το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των νοικοκυριών που το δικαιούνται.

Ειδικότερα, το κοινωνικό μέρισμα θα καταβληθεί σε περισσότερα από 267.000 νοικοκυριά που υπέβαλαν αίτηση η οποία εγκρίθηκε στην ιστοσελίδα του κοινωνικού μερίσματος. Σημειώνεται, ότι ως τις 15 Ιανουαρίου μπορούν να υποβληθούν ενστάσεις από νοικοκυριά που η αίτηση τους απορρίφθηκε, προκειμένου να λάβουν εφόσον το δικαιούνται το κοινωνικό μέρισμα των 700 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το επίδομα θέρμανσης θα καταβληθεί σε 602.000 νοικοκυριά

Έως τις 15 Ιανουαρίου οι ενστάσεις

Η εφαρμογή θα παραμείνει ανοιχτή για να δέχεται ενστάσεις έως και τις 15 Ιανουαρίου, ενώ κανονικά η υποβολή των αιτήσεων σταμάτησε στις 25 Δεκεμβρίου

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, δικαιούχοι των 700 ευρώ είναι οικογένειες με 4 παιδιά και άνω με ετήσιο εισόδημα έως 20.000 ευρώ, οικογένειες με έναν γονέα μακροχρόνια άνεργο και ετήσιο εισόδημα έως 15.000 ευρώ, οικογένειες με δύο γονείς άνεργους και ετήσιο εισόδημα έως 15.000 ευρώ και οικογένειες με ΑμεΑ χωρίς εισοδηματικό – ηλικιακό κριτήριο..

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ