Ο σατανιστής που σκόρπισε τον τρόμο στο Λος Άντζελες – Καταδικάστηκε σε θάνατο 19 φορές


“Σιγά τα λάχανα! Ο θάνατος είναι στους κινδύνους του επαγγέλματος. Θα σας δω στην Disneyland”. Αυτά ήταν τα λόγια του Ρίτσαρντ Ραμίρεζ, του serial killer γνωστού και ως “Night Stalker”, όταν του ανακοινώθηκε η καταδίκη του σε θάνατο 19 φορές.

Λος Άντζελες, Αύγουστος 1985. Ο Ρίτσαρντ Ραμίρεζ μπαίνει σε ένα πολυκατάστημα, χωρίς ωστόσο να παρατηρήσει μια ομάδα αστυνομικών που στέκονταν στον δρόμο δίπλα σε έναν πάγκο με εφημερίδες.

Κάποια στιγμή κοίταξε από το παράθυρο και είδε μερικές ηλικιωμένες γυναίκες να τον δείχνουν με το δάχτυλο στους αστυνομικούς, ενώ συνειδητοποίησε ότι το πρόσωπο στο εξώφυλλο των εφημερίδων ήταν το δικό του. Γρήγορα τράπηκε σε φυγή.

Η καταδίωξη του περιελάμβανε επτά περιπολικά και ένα ελικόπτερο, ωστόσο πιάστηκε από οργισμένους πολίτες, οι οποίοι τον χτυπούσαν αλύπητα μέχρι να καταφθάσει η αστυνομία και να τον συλλάβει. Ο Ραμίρεζ ευχαρίστησε την αστυνομία που έφτασε εγκαίρως και του έσωσε την ζωή.

Ο Ραμίρεζ, ο οποίος είχε πάρει το προσωνύμιο Night Stalker από τα τοπικά ΜΜΕ, είχε ξεκινήσει τις δολοφονίες 14 μήνες πριν τη σύλληψη του. Εκείνο το διάστημα, σκότωσε 13 ανθρώπους, αποπειράθηκε να σκοτώσει 5 ακόμη και επιτέθηκε σε αμέτρητους άλλους. Παρόλο που οι δολοφονίες του έγιναν μέσα σε έναν χρόνο, η εγκληματική του δράση ξεκίνησε όταν ήταν μόλις 13 χρονών.

Παιδικό τραύμα και εγκληματική δράση

Ο Ραμίρεζ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ελ Πάσο του Τέξα. Σε μικρή ηλικία υπέστη δύο σοβαρούς τραυματισμούς στο κεφάλι και άρχισε να έχει επιληπτικές κρίσεις μέχρι την εφηβεία του. Ο πατέρας του ήταν αρκετά βίαιος και κακοποιούσε τα παιδιά του, με αποτέλεσμα ο μικρός Ρίτσαρντ να απομακρυνθεί από το οικογενειακό περιβάλλον και να αρχίσει να κάνει παρέα με τον μεγαλύτερο ξάδερφό του, Μιγκέλ, βετεράνο του Βιετνάμ.

Ο Μιγκέλ ήταν αυτός που μύησε τον Ραμίρεζ στην βία, καθώς του έδειχνε φωτογραφίες βιασμένων και σκοτωμένων Βιετναμέζων γυναικών – θύματα του ίδιου του Μιγκέλ Ροντρίγκεζ, στη διάρκεια του πολέμου. Αργότερα ο Μιγκέλ σκότωσε εν ψυχρώ την γυναίκα του μπροστά στα μάτια του 13χρονου Ρίτσαρντ. Μετά από αυτό το γεγονός ο Ραμίρεζ μεταμορφώθηκε από ένα κακοποιημένο και φοβισμένο αγόρι σε έναν σκληρό άντρα. Άρχισε να χρησιμοποιεί LSD, ενώ αντέπτυξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον σατανισμό.

Με τον καιρό ο Ραμίρεζ άρχισε να αναπτύσσει μια εμμονή με τις ίδιες μορφές σεξουαλικής βίας που είχε προκαλέσει στις γυναίκες του Βιετνάμ ο ξάδερφος του, ο οποίος πέρασε 4 χρόνια σε άσυλο.

Στα 20 του χρόνια μετακομίζει στην Καλιφόρνια. Άστεγος και άνεργος, άρχισε τις κλοπές αυτοκινήτων για να εξασφαλίζει τα χρήματα για τα ναρκωτικά και σύντομα άρχισε να εισβάλει και σε σπίτια με σκοπό να κλέψει. Τους άντρες τους σκότωνε αμέσως ενώ τις γυναίκες αφού πρώτα τις κακοποιούσε και τις βίαζε. Τα δε παιδιά που τυχόν έβρισκε, είτε τα βίαζε είτε τα απήγαγε και μετά τα εγκατέλειπε.

A crime scene photo from one of the Richard Ramirez’s murders

Τα θύματα του ήταν άνδρες και γυναίκες, ηλικίας από 22 έως 80 ετών, από όλη την νότια Καλιφόρνια. Το μόνο κοινό που είχαν όλες οι σκηνές εγκλήματος ήταν ότι είχε λάβει χώρα κάποιο σατανιστικό τελετουργικό.

Με την φήμη του Night Stalker να εξαπλώνεται, οι άνθρωποι άρχισαν να φοβούνται να πέσουν για ύπνο και μέχρι τον Αύγουστο του 1985 οι πωλήσεις κλειδαριών και όπλων είχαν αυξηθεί κατακόρυφα. Η αστυνομία είχε αυξήσει την παρουσία της στους δρόμους, ενώ το FBI είχε σχηματίσει μια ειδική ομάδα για να συλλάβει τον serial killer.

Σύλληψη

Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ένας μάρτυρας, ο οποίος έδωσε στην αστυνομία τον αριθμό κυκλοφορίας ενός αυτοκινήτου που άνηκε στον δράστη. Η αστυνομία τους Λος Άντζελες κατάφερε να βρει το αυτοκίνητο και να πάρει δακτυλικά αποτυπώματα, προκειμένου να τα περάσει από την βάση δεδομένων της. Τελικά εντόπισαν τον Ρίτσαρντ Ραμίρεζ στην βάση δεδομένων τους, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 1960 για μικροεγκλήματα.

Ένα από τα θύματα του Ραμίρεζ ήταν σε θέση να δώσει μια λεπτομερή περιγραφή του σε έναν σκιτσογράφο. Η εικόνα του Ραμίρεζ δημοσιεύτηκε σε όλες τις εφημερίδες της Νότιας Καλιφόρνιας, με την ελπίδα ότι κάποιος θα τον αναγνωρίσει, όπως και έγινε.

The police sketch of Richard Ramirez, the Night Stalker

Δίκη και θάνατος

Ο Ραμίρεζ δεν έδειξε ούτε στιγμή ότι μετάνιωσε για ό,τι έκανε. Στο δικαστήριο, έμπαινε λέγοντας «Χαίρε Σατανά» και συχνά γελούσε, όταν έδειχναν φωτογραφίες των νεκρών. Όταν καταλάβαινε ότι οι συγγενείς των νεκρών αντιδρούσαν άσχημα, γύριζε και τους κοίταζε, χαμογελώντας. Καταδικάστηκε σε θάνατο για τη δολοφονία 13 ανθρώπων και τον βιασμό 25 γυναικών.

Όπως και σε άλλες περιπτώσεις, υπήρξαν και θαυμάστριες. Πολλές γυναίκες άρχισαν να του στέλνουν γράμματα, ζητώντας να τον γνωρίσουν από κοντά. Μία από αυτές, η Ντορίν Λαϊόι, η οποία έστειλε πάνω από 75 επιστολές και τον παντρεύτηκε στη φυλακή το 1996. “Είναι καλός, είναι αστείος, είναι γοητευτικός”, δήλωσε στο CNN και ότι θα αυτοκτονούσε, όταν τον εκτελούσαν. Αυτό όμως δεν συνέβη ποτέ, καθώς η εκτέλεση του Ραμίρεζ αναβαλλόταν συνεχώς, με αποτέλεσμα να πεθάνει από καρκίνο το 2013 σε ηλικία 53 ετών, αφού είχε περάσει 23 χρόνια στην πτέρυγα μελλοθάνατων.

Πηγή: perpetual.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ