Θάνος Μικρούτσικος: Συγκλονίζουν τα λόγια της συζύγου του -«Αυτό που ζήσαμε ήταν σπάνιο»

Συγκλονιστικό ήταν το ύστατο χαίρε της συζύγου του Θάνου Μικρούτσικου, Μαρίας Παπαγιάννη στην κηδεία του μεγάλου συνθέτη.

Η Μαρία Παπαγιάννη, στον επικήδειο λόγο της αναφέρθηκε στην πρώτη φορά που συναντήθηκαν αλλά και σε όσα της έλεγε ο Θάνος Μικρούτσικος όταν αυτή ανησυχούσε ότι θα κουραστεί.

«Από τότε που με πρόσεξες εσύ, γιατί εγώ σε είχα στο μυαλό μου πολλά χρόνια πριν. Όταν μαθήτρια ακόμα ανακάλυπτα τα Πολιτικά και τον Μπρεχτ. Από την πρώτη φορά που συναντηθήκαμε, νεαρή δημοσιογράφος εγώ, ο αγαπημένος μου συνθέτης εσύ, έγινες η εμμονή μου.

Ήθελα να είμαι μαζί σου». «“Αν καταφέρουμε το όλον του ενός”, μου έλεγες, Ήλιε μου, Φεγγάρι μου. Μην σε νοιάζει τίποτα αφού έχουμε γίνει ένα. Θα είμαι πάντα εκεί. Αυτό που ζούμε είναι σπάνιο. Τον απόλυτο έρωτα, την απόλυτη αγάπη, την απόλυτη ευτυχία. Θέλει πολλές ζωές και εμείς το καταφέραμε», μου έλεγες.

Μ. Παπαγιάννη για Θάνο Μικρούτσικο: Έτρεμα μην κουραστεί, αλλά κουράζεται ο άνεμος
Και εγώ έτρεμα. Μην κουραστείς. Και εσύ γέλαγες και χόρευες και τραγουδούσες και έλεγες πως κανένας δεν μπορεί να σε νικήσει γιατί τα είχες ήδη όλα.

Τη μουσική σου, την αγάπη, τους φίλους, τα παιδιά σου, το σπίτι σου κι εγώ να μην σε χορταίνω ποτέ. Έκανες σπίτι σε μια αετοφωλιά για να σε έχω μόνο δικό μου. Εδώ θα έρθουμε σου έλεγα όταν κουραστείς από όλα. Αλλά κουράζεται ο άνεμος; Πάνω στη σκηνή η αγάπη του κόσμου σου έδινε φως».

Πηγή: www.newsone.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here