Καιρός meteo: Η Ζηνοβία φεύγει μαζί με το 2019


Βελτιώνεται ο καιρός από σήμερα το μεσημέρι, καθώς η “Ζηνοβία” αποφάσισε να φύγει, μαζί με το 2019.

Σύμφωνα με το meteo, ισχυρός παγετός σημειώθηκε σήμερα, νωρίς το πρωί, σε πολλές περιοχές της βόρειας χώρας. Όπως φαίνεται στον πίνακα που ακολουθεί και παρουσιάζει τις 8 χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες που κατέγραψαν οι σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, η χαμηλότερη ελάχιστη θερμοκρασία καταγράφηκε στο Βαρικό Φλώρινας και ήταν ίση με -9.8 βαθμούς Κελσίου.
Ανάλογα χαμηλές ήταν οι ελάχιστες θερμοκρασίες και στα χιονοδρομικά κέντρα και ορεινά καταφύγια, όπως για παράδειγμα στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν (-9.9) και στο καταφύγιο Λαϊλιά (-9.7).

Κατά την τελευταία ημέρα της Ζηνοβίας, ο καιρός θα είναι άστατος μέχρι το μεσημέρι με βροχές κατά τόπους ισχυρές και σποραδικές καταιγίδες, που θα σημειωθούν στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και με μικρότερη ένταση και διάρκεια στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Εύβοια, οι οποίες έως το απόγευμα θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στην Κρήτη.
Παράλληλα, οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ανατολικής Στερεάς θα σταματήσουν σταδιακά έως το μεσημέρι.

Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν εξασθένηση και από το μεσημέρι δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, ενώ η μέγιστη θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 9 έως 12 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 11 με 14 βαθμούς στις νησιωτικές περιοχές.

Πηγή: Meteo


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ