Λάρισα: Τα είχε ανάγκη αλλά είπε “όχι” σε μετρητά και κάρτες ανέπαφων συναλλαγών – Το μάθημα τιμιότητας


Τα θετικά σχόλια παρέας Βολιωτών απέσπασε η πράξη ενός 30χρονου Ελασσονίτη να βρει και να παραδώσει στην Αστυνομία πορτοφόλι με εκατοντάδες ευρώ και αρκετές τραπεζικές κάρτες…

Η παρέα των Βολιωτών, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Ελευθερία», ταξίδευε με προορισμό τη Φλώρινα και χθες το μεσημέρι σταμάτησε στην Ελασσόνα για να απολαύσει έναν καφέ.

Συνεχίζοντας ωστόσο το ταξίδι για τη Φλώρινα και ενώ είχαν φύγει από την Ελασσόνα, ο 70xpovos Βολιώτης δέχθηκε κλήση στο κινητό του τηλέφωνο όπου αστυνομικός του Τμήματος Ελασσόνας τον ενημέρωνε ότι στο Τμήμα έχουν παραδώσει το πορτοφόλι του.

Η παρέα των εκδρομέων ψάχνοντας τα πράγματά της ανακάλυψε ότι όντως το πορτοφόλι του 70χρονου είχε χαθεί χωρίς να το έχουν αντιληφθεί και «δυσκολευόμενοι» να πιστέψουν πως το βρήκε κάποιος άγνωστος και το παρέδωσε, αποφάσισαν να επιστρέφουν στην Ελασσόνα.

Όπως τους εξήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα, ο 30χρovoς ιδιωτικός υπάλληλος βρήκε το πορτοφόλι έξω από καφετέρια στην Κεντρική πλατεία της Ελασσόνας και χωρίς δεύτερη σκέψη το παρέδωσε στην Αστυνομία.

Από τα ατομικά έγραφα και τις κάρτες, αστυνομικοί του Τμήματος αναζήτησαν και βρήκαν τα στοιχεία του πραγματικού κατόχου με τον οποίο και επικοινώνησαν. Η παρέα των εκδρομέων συνάντησε στο Τμήμα τον 30χρονο τον οποίο και συνεχάρησαν για την πράξη του την οποία χαρακτήρισαν μάλιστα πράξη προς μίμηση «ειδικά στη σημερινή εποχή».

Το πορτοφόλι περιείχε μερικές εκατοντάδες ευρώ σε μετρητά, αλλά και αρκετές τραπεζικές κάρτες ανέπαφων συναλλαγών, οι οποίες είναι γνωστό πως συχνά μπαίνουν στο στόχαστρο κλεφτών.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ