Απίστευτο! Δείτε πόσα χρήματα βγάζει ο Τζεφ Μπέζος κάθε δευτερόλεπτο


Κερδισμένος βγήκε το 2019 ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο οποίος κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με την καθαρή του αξία να είναι μεγαλύτερη κατά 20% από της βασιλικής βρετανικής οικογένειας.

Ο Μπέζος κατέχει την πρώτη θέση της λίστας εδώ και δύο χρόνια, αν και παραλίγο να χάσει την θέση από τον συνιδρυτή της Micrοsoft, Μπιλ Γκέιτς, μετά τη βουτιά που κατέγραψε η μετοχή της Amazon πριν λίγο καιρό, μετά την δημοσιοποίηση των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας. Ας μην ξεχνάμε βέβαια ότι παρέμεινε ο πιο πλούσιος άνδρας στον κόσμο ακόμα και μετά το διαζύγιο του με την Μακένζι Μπέζος, η οποία πήρε το 1/4 της περιουσίας του και έγινε η τέταρτη πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο.

Αν και ο ετήσιος μισθός του Τζεφ Μπέζος ως CEO της Amazon είναι μόνο 81.840 δολάρια, το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου του προέρχεται από τις μετοχές του Amazon. Μάλιστα είναι τόσο πλούσιος που το 2019 έβγαζε 2.489 δολάρια το δευτερόλεπτο (149.353 δολάρια το λεπτό) – σχεδόν τα διπλάσια από όσα βγάζει ο μέσος εργαζόμενος στην Αμερική σε μια εβδομάδα!

Την τελευταία δεκαετία η περιουσία του ισχυρού άντρα της Amazon αυξήθηκε κατά 97,4 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς σύμφωνα με το Forbes το 2010 η καθαρή του αξία ήταν 12,3 δισεκατομμύρια δολάρια και σήμερα εκτιμάται στα 109,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος του πλούτου του, αρκεί να πούμε ότι η περιουσία του είναι μεγαλύτερη από το ΑΕΠ της Σλοβακίας και από το ΑΕΠ της Ισλανδίας, του Αφγανιστάν και της Κόστα Ρίκα μαζί.

Του απονεμήθηκε ο τίτλος του “επιχειρηματία της χρονιάς” από τα κορυφαία διευθυντικά στελέχη που καταλαμβάνουν θέσεις στα Διοικητικά Συμβούλια ορισμένων εκ των ισχυρότερων εταιρειών του κόσμου, ενώ σχεδόν το ένα τρίτο των οικονομικών διευθυντών (CFOs) που συμμετείχαν σε πρόσφατη μελέτη του πρακτορείου CNBC, εκτιμούν ότι ο ιδρυτής της Amazon είναι ο κορυφαίος επιχειρηματίας της τελευταίας δεκαετίας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ