Μια συνηθισμένη χιονόπτωση έβγαλε στην επιφάνεια τα προβλήματα του κρατικού μηχανισμού


Το στοίχημα της καθημερινότητας μάλλον ακόμα δεν μπορεί να το κερδίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και κυρίως το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς η «Ζηνοβία» επανέφερε στην επιφάνεια τα χρονίζοντα προβλήματα του κρατικού μηχανισμού, από τα πιο εύκολα, μέχρι τα πιο δύσκολα.

Το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και στην συνέχεια η καρατόμηση του Διοικητή της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, ως εξιλαστήριο θύμα της κατάστασης που δημιουργήθηκε, μάλλον αναδεικνύει το έλλειμμα του κρατικού μηχανισμού, παρά το διορθώνει.

Εδώ και δυο ημέρες που τα καταστήματα είναι ανοικτά λόγω των εορτών, αλλά και η επίσκεψη της «Ζηνοβίας» μετέτρεψαν τους γιορτινούς δρόμους της πρωτεύουσας σε κολαστήριο, καθώς η Τροχαία ήταν απούσα, κυρίως από τους δρόμους της Αθήνας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το χθεσινό στην Λ. Κύμης, όταν πια έκλεισαν τα καταστήματα και κυρίως αυτά στο γνωστό εμπορικό κέντρο του Αμαρουσίου, όπου η λεωφόρος Κύμης μετά τις 20:00 το βράδυ είχε μετατραπεί σ’ ένα ακίνητο σιδερένιο ποτάμι.

Από την συμβολή της Λ. Κύμης με την οδό Κασταμονής, μέχρι και το άλσος Γαλατσίου, μια διαδρομή που υπό κανονικές συνθήκες είναι μόλις πέντε λεπτά το πολύ, ήθελες κάτι παραπάνω από μια ώρα για να φτάσεις στο ύψος του άλσους. Και όλα αυτά χωρίς να υπάρχει ίχνος τροχονόμου για να δώσει προτεραιότητα.

Οι δηλώσεις για την ανομία και την φουλ λειτουργία της κρατικής μηχανής, μάλλον εξαντλούνται στα Εξάρχεια και τις καταλήψεις, την ώρα που η εγκληματικότητα καλπάζει, ενώ μια συνηθισμένη χιονόπτωση βυθίζει την Εθνική Οδό, την Τροχαία, αλλά και την ιδιωτική Εταιρεία που διαχειρίζεται το οδικό δίκτυο, σε μερικούς πόντους χιόνι.

Από την άλλη πλευρά σε αυτό το εκρηκτικό μείγμα έρχεται να προστεθεί και η νοοτροπία του νεοέλληνα που βλέπει πολύ φυσιολογικό να ταξιδέψει στην Εθνική Οδό χωρίς αλυσίδες και όταν τα βρει «σκούρα» να μπει στην ΛΕΑ για να συντελεστεί το εγχείρημα της νοοτροπίας του, που μάλλον ουδεμία σχέση έχει με την κοινωνικότητα και την προσωπική ευθύνη.

Η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας για άλλη μια φορά εξέθεσε τόσο τον κρατικό μηχανισμό, όσο και την ιδιωτική εταιρία διαχείρισης της Οδού και παράλληλα ξεγύμνωσε για άλλη μια φορά την νοοτροπία του νεοέλληνα και κυρίως την ανευθυνότητα του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.Στο ίδιο έργο θεατές

Η Τροχαία ήταν απροετοίμαστη μπροστά στην «Ζηνοβία», η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη τη Δευτέρα απλά υποδέχονταν τον πρωθυπουργό στην τελετή για τους νέους αστυνομικούς, ενώ η εταιρεία διαχείρισης της Νέας Εθνικής Οδού δεν είχε φροντίσει να υπάρχει διάταξη και διασπορά δυνάμεων ώστε η Οδός να παραμείνει στην κυκλοφορία.

Η Τροχαία αυτοκινητόδρομων, χέρι χέρι με την ιδιωτική εταιρεία διαχείρισης της Οδού δεν μπόρεσαν να δώσουν λύσεις στην κυκλοφορία και μάλιστα σε μια συνηθισμένη χιονόπτωση όπως άλλωστε υποστηρίζουν οι μετεωρολόγοι, με αποτέλεσμα να γίνουμε εκ νέου στο ίδιο έργο θεατές.

Κύριοι… το στοίχημα της καθημερινότητας φαίνεται πως χάνεται μέσα σε ατέρμονες δηλώσεις για κανονικότητα και ανομία που εκπορεύεται εν πολλοίς από την πλατεία Εξαρχείων και τις εκκενώσεις των καταλήψεων όπως ισχυρίζεστε, την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας βασανίζονταν στην κλειστή Εθνική Οδό.

Και όχι μόνο αυτό. Η εγκληματικότητα ήδη χτυπά κόκκινο σε πολλές περιοχές της Αττικής. Μόλις την Κυριακή στην περιοχή του Γκύζη ένας συνάνθρωπος μας έπεφτε θύμα ληστών, οι οποίοι τον τραυμάτισαν θανάσιμα μέσα στο ίδιο του το σπίτι για να του αρπάξουν τις εισπράξεις από το βενζινάδικο που διατηρεί στην Λ. Αλεξάνδρας.

Επίσης πριν αναζητήσουμε ευθύνες, όπως διεμήνυσε ο πρωθυπουργός και καλώς το διεμήνυσε, καλό θα είναι όταν περιμένουμε καιρικά φαινόμενα ή κακοκαιρία, να λαμβάνονται από πριν προληπτικά μέτρα και όχι στην συνέχεια να αναζητούνται ευθύνες… ή μετάθεση ευθυνών, προκειμένου να δούμε τι πήγε στραβά. Έτσι τουλάχιστον ορίζεται το επιτελικό κράτος που ευαγγελίζεται ο πρωθυπουργός.

Καλές οι δηλώσεις, οι χειραψίες και τα μεγάλα λόγια, αλλά μια κυβέρνηση κάνει την διαφορά με τα έργα και όχι με τα λόγια ή τις ανούσιες καρατομήσεις, σε μια προσπάθεια μετάθεσης ευθυνών.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ