Προκλητικός και στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο Ερντογάν


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει τις προκλητικές δηλώσεις αναφορικά με τη συμφωνία Άγκυρας – Τρίπολης ακόμη και αν πρόκειται για πρωτοχρονιάτικο μήνυμα.

Ο Ερντογάν στο μήνυμά του προς τον τουρκικό λαό που δημοσιεύει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, μίλησε για το μνημόνιο συνεργασίας με τη Λιβύη και πως με την στήριξη που θα παρέχουν στην κυβέρνηση της Τρίπολης, θα εξασφαλίσουν την πλήρη εφαρμογή των συμφωνιών.

Παράλληλα σύμφωνα με τον Ερντογάν με αυτό το μνημόνιο συνεργασίας απέκτησε στρατηγικό πλεονέκτημα και απεγκλωβίστηκε από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη Μεσόγειο.

«Τα σχέδια για τον πλήρη αποκλεισμό της Τουρκίας από τη Μεσόγειο εξουδετερώθηκαν τελείως με τα τελευταία βήματα που κάναμε. Η Τουρκία θα διασφαλίσει την εφαρμογή κάθε πτυχής των μνημονίων συνεργασίας που υπέγραψε με τη νόμιμη κυβέρνηση της Τρίπολης» και πρόσθεσε πως «κανείς δεν μπορεί να μας αποκλείσει από τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ακόμη ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως «η Τουρκία θα διαβεβαιώσει ότι το 2020 θα ισχύσουν όλες οι παράμετροι της συμφωνία με την Λιβύη, σε υποστήριξη της νόμιμης κυβέρνησης της Τρίπολης» και πως «η συμφωνία που υπόγραψε με την Λιβύη χάλασε τα σχέδια τους για να εξαιρέσουν την χώρα μας από τα δικαιώματά της στη Μεσόγειο».

«Σήμερα, η Τουρκία κοιτάζει το μέλλον με περισσότερη αυτοπεποίθηση από ποτέ και με αίσθηση ελπίδας. Η χώρα θα συνεχίσει να διατηρεί την ενότητα, την σταθερότητα και την ευημερία της έναντι των επιθέσεων που δέχεται», κατέληξε ο Ερντογάν.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ