Λάρισα: Η άγνωστη προσωπική ιστορία του ντελιβερά που έκανε διανομές με τη στολή του Άη Βασίλη


Το επάγγελμα του ντελιβερά αποτέλεσε μέσα στην κρίση το αποκούμπι για δεκάδες χιλιάδες Έλληνες που έσπευσαν μέσα από ένα επάγγελμα με εξαιρετικές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες, είτε να συμπληρώσουν το εισόδημά τους, είτε να επιβιώσουν ξεφεύγοντας από την ατραπό της ανεργίας…

Μία δουλειά συνώνυμο του άγχους, της επικινδυνότητας αλλά και των αντίξοων συνθηκών. Μία δουλειά που δεν ξεχωρίζει τη νύχτα από τη μέρα, τον καύσωνα από το χιόνι και την αργία από την εργάσιμη.

Ο Κώστας Γκιουλέκας είναι 36 ετών και ζει στη Λάρισα με τη γυναίκα του και το παιδί τους. Είναι από τους ανθρώπους εκείνους που βάζει ανάχωμα το φιλότιμο και την καλοσύνη απέναντι στη στρεσαρισμένη καθημερινότητα.

Το πρωί εργάζεται ως χειριστής μηχανημάτων σε μία εταιρία. Το βράδυ όμως κάνει και δεύτερη δουλειά για να εξασφαλίσει το καλύτερο δυνατό για το σπίτι του. Εργάζεται ως ντελιβεράς σε γνωστή πιτσαρία της πόλης.

Όπως εξηγεί, ο χαρακτήρας του είναι τέτοιος που «δε χάνει την ευκαιρία στην καθημερινότητα να κάνει του ανθρώπους να γελάνε». «Να χαίρομαι την κάθε στιγμή της ζωής και να προσφέρω χαρά στον κόσμο» όπως λέει.

Έτσι, η εορταστική περίοδος που διανύουμε του έδωσε το έναυσμα να δώσει μία ξεχωριστή χροιά στη βραδινή του εργασία: Αποφάσισε να γίνει ένας… Άγιος Βασίλης ντελιβεράς!

«Η απόφαση, εξηγεί, να ντυθώ Άγιος Βασίλης έγινε σε συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη της πιτσαρίας κ. Χρήστο Τζίκο που με στήριξε σε όλο αυτό…». Και βέβαια η ανταπόκριση του κόσμου ήταν το κάτι άλλο στον καλοσυνάτο ντελιβερά που μαζί με το φαγητό, φέρνει και το πνεύμα των Χριστουγέννων στα σπίτια των Λαρισαίων!

Πηγή: onlarissa.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ