Γαλλία: Ακόμα περισσότερες απεργίες ζητά το CGT ενάντια στο συνταξιοδοτικό του Μακρόν

Την κλιμάκωση των απεργιών ζητά το γαλλικό συνδικάτο CGT μετά τη δέσμευση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν να προωθήσει στην αναθεώρηση του συνταξιοδοτικού που έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις.

Ο Μακρόν είπε χθες, κατά τη διάρκεια του παραδοσιακού πρωτοχρονιάτικου μηνύματός του, ότι αναμένει η κυβέρνησή του να καταλήξει σύντομα σε συμβιβασμό με τα συνδικάτα ως προς την μεταρρύθμιση, που όμως δεν θα αποκλίνει από τις αρχές που έχουν ορίσει οι υπουργοί.

Τα συνδικάτα προσπαθούν να υποχρεώσουν το πρώην στέλεχος επενδυτικής τράπεζας να εγκαταλείψει την αναθεώρηση του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας μέσω απεργιών που πραγματοποιούν σε όλη τη χώρα από τις 5 Δεκεμβρίου και οι οποίες έχουν παραλύσει τις δημόσιες μεταφορές.

“Είχα την εντύπωση ότι έχω ακούσει αυτά τα λόγια χίλιες φορές”, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ο Φιλίπ Μαρτίνες, ο επικεφαλής του CGT, αναφερόμενος στο μήνυμα του Μακρόν.

“Ακόμη δεν βλέπω τίποτα καινούργιο στη θέση της κυβέρνησης. Ο συναγερμός πρέπει να ηχεί δυνατότερα, χρειαζόμαστε απεργίες παντού”, είπε ο Μαρτίνες και πρόσθεσε ότι το συνδικάτο του θα συμμετάσχει σε μια συνάντηση ανάμεσα στα συνδικάτα και την κυβέρνηση στις 7 Ιανουαρίου.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here