Πάπας Φραγκίσκος: Ζήτησε συγγνώμη για το περιστατικό με τη γυναίκα

«Κάποιες φορές χάνουμε την υπομονή μας. Ζητώ συγγνώμη για το κακό παράδειγμα που έδωσα χθες», ανέφερε ο πάπας Φραγκίσκος στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Ο πάπας Φραγκίσκος θέλησε με αυτό τον τρόπο να ζητήσει συγγνώμη για το περιστατικό που σημειώθηκε με μια γυναίκα κοντά στη φάτνη της πλατείας του Αγίου Πέτρου, όταν αυτή τον τράβηξε με δύναμη από το χέρι για να τον χαιρετήσει. Ο Φραγκίσκος πόνεσε, και για να την επιπλήξει, με την σειρά του, την χτύπησε επανειλημμένα στο χέρι.

Ένα αυθόρμητο συμβάν “εκτός προγράμματος”, το οποίο έκανε τον γύρο του κόσμου, με εικόνες που μετέδωσε το ίδιο το Βατικανό. «Η αγάπη, πρέπει πάντα να μας βοηθά να είμαστε υπομονετικοί», υπογράμμισε σήμερα ο Αργεντινός πάπας.

Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, παράλληλα, ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε με έμφαση στον ρόλο τον γυναικών στην κοινωνία μας και στην ανάγκη να τους φέρεται κάποιος πάντα με σεβασμό: Κάθε πράξη βίας κατά των γυναικών είναι ασέβεια προς τον Θεό, ο οποίος γεννήθηκε από γυναίκα», είπε ο λατινοαμερικανός πάπας και ζήτησε «να δοθεί, στις γυναίκες περισσότερη εξουσία στα πλαίσια των διαφόρων ειρηνευτικών διαδικασιών».

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here