Ματωμένη Πρωτοχρονιά σε Γαλλία και Ιταλία. Δύο νεκροί από πυροτεχνήματα και πολλοί τραυματίες


«Ματωμένη» ήταν η Πρωτοχρονιά σε Γαλλία και Ιταλία. Καθεμιά χώρα έχει και έναν νεκρό και πολλούς τραυματίες από την έκρηξη πυροτεχνημάτων στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της παραμονής του Νέου Έτους.

Ένας 30χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του στο Αγκενό, στη βορειοανατολική Γαλλία, από την έκρηξη «θανατηφόρου» μηχανισμού, ανακοίνωσε η περιφέρεια του Κάτω Ρήνου σ, υπογραμμίζοντας πως το δυστύχημα τούτο προκλήθηκε «εκτός πλαισίου κάποιας βιαιοπραγίας, δεδομένου ότι την ίδια νύκτα της Πρωτοχρονιάς, πολλά αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

Επιπλέον, άλλοι 50 άνθρωποι τραυματίσθηκαν στην ίδια περιοχή, κυρίως στα μάτια και στα χέρια, από αυτοανάφλεξη πυροτεχνημάτων. Το νεώτερο θύμα από τα πυροτεχνήματα ήταν ένα κοριτσάκι 4 ετών, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση. Τόσο στον Κάτω Ρήνο, όσο και την Αλσατία, οι κάτοικοι προμηθεύονται μαζικά πυροτεχνήματα από τη γειτονική Γερμανία, όπου η νομοθεσία για την πώλησή τους είναι πολύ πιο ελαστική.

Στην Ιταλία, το έθιμο των πυροτεχνημάτων για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς στοίχησε τη ζωή σε έναν 27χρονο, στο Άσκολι Πιτσένο, στη επαρχία Μάρκε (ανατολικά), ενώ άλλοι 204 συμπατριώτες του τραυματίσθηκαν, οι 11 εκ των οποίων σοβαρά.

Το θύμα υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη από πτώση του σε γκρεμό, σε μία δασική περιοχή, κατά την προσπάθειά του να σβήσει πυρκαγιά που προκλήθηκε από βεγγαλικά.

Είναι η πρώτη φορά που καταγράφηκε θύμα από τα πρωτοχρονιάτικα πυροτεχνήματα στην Ιταλία μετά το 2013, οπότε ο απολογισμός αριθμούσε δύο νεκρούς και 622 τραυματίες. Για να αποφευχθούν θύματα δε, ο δήμος της Ρώμης φέτος απαγόρευσε πλήρως τη χρήση βεγγαλικών. Μολαταύτα, η πολλά αυτοκίνητα και κάδοι απορριμμάτων έπιασαν φωτιά εξαιτίας πυροτεχνημάτων σε πολλές συνοικίες της ιταλικής πρωτεύουσας.

Επίσης, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως κατασχέθηκαν 10 εκτοξευτήρες βεγγαλικών, 1.415 κυνηγετικά όπλα, 103.000 φυσίγγια κι άλλα πυρομαχικά, 682 κιλά πυρίτιδας και πάνω από 73.000 βιομηχανικά κι αυτοσχέδια βεγγαλικά.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ