Δίδυμα με σχεδόν δέκα χρόνια διαφορά.


Ενα υπέροχο δώρο έκανε το 2020 σε μια 43χρονη γυναίκα. Της χάρισε ένα υγιέστατο αγοράκι μόνο που έχει διαφορά σχεδόν δέκα χρόνια με το δίδυμο αδερφάκι του.

Η σύλληψη του μέσω εξωσωματικής είχε γίνει πριν από 11 χρόνια μαζί με το δίδυμο αδερφάκι του. Η ευτυχισμένη μητέρα κρατά στα χέρια της το μωρό και ανυπομονεί να το γνωρίσει στο άλλο της παιδί που είναι δέκα ετών έχει σχεδόν δέκα χρόνια διαφορά με το νεογέννητο μωράκι.

Η γονιμοποίηση και των δύο εμβρύων είχε γίνει ταυτόχρονα πριν από 11 χρόνια με εξωσωματική γονιμοποίηση.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που μετά από τόσα χρόνια απέκτησα και το δεύτερο μου παιδί. Το πρώτο είχε έρθει το 2009 και ήρθε το δεύτερο το 2020», είπε χαρακτηριστικά. Η 43χρονη είχε καταψύξει το δεύτερο γονιμοποιημένο ωάριο, αλλά η νομοθεσία προβλέπει ότι τα κατεψυγμένα ωάρια και έμβρυα θα καταστρέφονται μόλις συμπληρωθεί μια δεκαετία. Ετσι παρά τις δυσκολίες αποφάσισε να γίνει για δεύτερη φορά μητέρα.

«Είμαι πολύ χαρούμενη διαφορετικά δεν θα προλάβαινα. Τα έμβρυα καταστρέφονται. Η διαδικασία να γίνω δεύτερη φορά μητέρα ήταν δύσκολη λόγω οικονομικών προβλημάτων, αλλά έπρεπε να το αποφασίσω», συμπλήρωσε.

Οι επιστήμονες που ασχολούνται με τις μεθόδους υποβοηθούμενης γονιμοποίησης ζητούν να αλλάξει το νομοθετικό πλαίσιο και να παραταθούν τα όρια κατεψυγμένων ωαρίων και εμβρύων ώστε όλο και περισσότερα ζευγάρια να μπορούν να φέρουν στον κόσμο παιδιά.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ