Καμερούν: Σκληρές διαπραγματεύσεις με τους πειρατές για τους 5 Έλληνες ναυτικούς – Τα τελευταία νέα

Συνεχίζεται η αγωνία για την τύχη των πέντε Ελλήνων ναυτικών

Σε εξέλιξη βρίσκονται – σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Open – τις τελευταίες ώρες σκληρές διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς των ναυτικών στο Καμερούν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι πειρατές είναι πολύ απαιτητικοί και ζητούν υπέρογκα ποσά, ενώ αυτή είναι και η τακτική τους και οι διαπραγματευτές θα πρέπει κάποια στιγμή να συμφωνήσουν με κάποιο ποσό μαζί τους.

Την ίδια στιγμή συγγενής του τραυματισμένου μηχανικού μίλησε στο Open. «Με τον Δημήτρη δεν έχω μιλήσει, επικοινωνεί η μητέρα και ο πατέρας του με μηνύματα. Προς το παρόν το παιδί είναι καλά, έχει τραυματιστεί στο πόδι. Εννοείται πως είναι τώρα στο νοσοκομείο, τώρα το πότε θα βγει και θα επιστρέψει δεν το γνωρίζω», λέει η θεία του ναυτικού.

Το χρονικό

Όπως έγινε γνωστό χθες, οι πειρατές απήγαγαν οκτώ ναυτικούς -πέντε Έλληνες, δύο Φιλιππινέζους και έναν Ουκρανό.

Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του τάνκερ, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο μηχανικό και δύο δόκιμους -20 και 21 ετών.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης τραυματίστηκε και ο Έλληνας 35χρονος τρίτος μηχανικός του πλοίου, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της περιοχής.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα, σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και τη διαχειρίστρια εταιρεία.

Μάλιστα, μιλώντας στο κανάλι Open, ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε πως το υπουργείο Ναυτιλίας κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Τι λέει ο πατέρας ενός ομήρου

Για τις δύσκολες στιγμές που βιώνει η οικογένειά του μίλησε στην τηλεόραση του Open ο πατέρας του 26χρονου ομήρου.

Επίσης, αναφέρθηκε στην τελευταία επικοινωνία που είχε με το παιδί του, λίγη ώρα προτού πέσει στα χέρια των πειρατών.

«Κάθε μέρα μιλάμε, μέχρι και χθες το βράδυ δηλαδή. Το παιδί θα επέστρεφε πίσω γύρω στα τέλη Μαρτίου. Ταξίδευε από τον Σεπτέμβριο του 2019, έχει κάνει και άλλα λιμάνια και αυτό ήταν το τελευταίο του τώρα. Η εταιρεία είναι πολύ καλή, της έχω εμπιστοσύνη πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

Επίσης, ο πατέρας αποκάλυψε πώς οι πειρατές κατάφεραν να χτυπήσουν το πλοίο.

«Δεν έχει φρουρά το πλοίο, έχει μόνο δυο ναύτες και τον αξιωματικό υπηρεσίας που είναι ξάγρυπνοι, σαν φρουρά κατά κάποιον τρόπο… Δεν τους έπιασαν στον ύπνο. Εκεί γύρω γύρω έχει ψαρόβαρκες πολλές ήταν κοντά στη στεριά το καράβι, δεν μπορείς να υποψιαστείς ότι πλησιάζει μια βάρκα και έχει πειρατές μέσα», ανέφερε.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here