Καμερούν: Κάμερες κατέγραψαν την επίθεση των πειρατών στους Έλληνες ναυτικούς

Στοιχεία από τις κάμερες ασφαλείας του υπό ελληνική σημαία τάνκερ “Happy Lady”, όπου ύστερα από ένοπλη επίθεση πειρατών απήχθησαν οκτώ ναυτικοί, μεταξύ των οποίων πέντε Έλληνες, εξετάζουν οι αρχές.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, οι κάμερες ασφαλείας από το δεξαμενόπλοιο κατέγραψαν τις κινήσεις των πειρατών και οι αρχές στο Καμερούν τις ελέγχουν για να συλλέξουν περαιτέρω στοιχεία για την ένοπλη επίθεση.
Ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1, συνέστησε ψυχραιμία και εξήγησε πως σε επίπεδο εξελίξεων “πολλά από αυτά τα θέματα δεν είναι δημοσιοποιήσιμα”. Ωστόσο, διαβεβαίωσε στη συνέχεια ότι “έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες και αναμένουμε τις εξελίξεις”.
“Από την εμπειρία μας μπορούμε να αντλήσουμε αισιοδοξία”, σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης. “Ο αντικειμενικός σκοπός και στόχος είναι τα χρήματα”, εξήγησε αναφορικά με τους σκοπούς των απαγωγέων.
Ο υπουργός Ναυτιλίας έκανε λόγο για “διεθνές φαινόμενο” των απαγωγών, τονίζοντας πως είναι “ένα θέμα που θα μας απασχολήσει σίγουρα στο μέλλον” και για το λόγο αυτόν θα πρέπει η διεθνής κοινότητα να λάβει μέτρα.Το χρονικό της ομηρίας στο Καμερούν

Η ένοπλη επίθεση σημειώθηκε σε ελληνικό πλοίο στο Καμερούν, τα ξημερώματα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς, με τους πειρατές να παίρνουν απαγάγουν πέντε Έλληνες ναυτικούς.
Πρόκειται για τον 45χρονο πλοίαρχο του πλοίου, τον 26χρονο ανθυποπλοίαρχο, τον 38χρονο δεύτερο μηχανικό και δύο δόκιμους 20 και 21 ετών.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου ναυτιλίας, την επίθεση δέχτηκε το υπό Ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο ”HAPPY LADY” ενώ βρισκόταν στο Καμερούν.
Ο 35χρονος τρίτος μηχανικός τραυματίστηκε από εξοστρακισμό σφαίρας. Το μέλος του πληρώματος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής. Η ανακοίνωση του υπ. Ναυτιλίας

“Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό Ελληνική σημαία Δ/Ξ πλοίο ”HAPPY LADY” Ν.Π. 12183, το οποίο βρίσκονταν αγκυροβολημένο 2 ν.μ από το λιμάνι ”LIMBOH” στο Καμερούν, δέχθηκε ένοπλη επίθεση με συνέπεια την απαγωγή 8, εκ των είκοσι 28 μελών του πληρώματος του.

Εξ αυτών οι 5 είναι Έλληνες υπήκοοι, οι 2 υπήκοοι Φιλιππίνων και ένας υπήκοος Ουκρανίας, ενώ από το περιστατικό σημειώθηκε τραυματισμός ενός Έλληνα υπηκόου.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό στο Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών.

Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος και έδωσε εντολή στις αρμόδιες Διευθύνσεις του ΥΝΑΝΠ να παρακολουθούν στενά το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την διαχειρίστρια εταιρία”.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here