Κρήτη: Έτσι άλλαξε χρόνο ομάδα αντιεξουσιαστών. Οι εικόνες από τα Χανιά που εξέπληξαν

Μια ομάδα 40-50 αντιεξουσιαστών άλλαξε χρόνο με ένα τρόπο άκρως ασυνήθιστο. Οι εικόνες αποτυπώνουν τα όσα έγιναν στα Χανιά…

Το περιστατικό στις Αγροτικές φυλακές των Χανίων καταγράφηκε προχθές, παραμονή Πρωτοχρονιάς, λίγο πριν την έλευση του 2020.

Ομάδα αντιεξουσιαστών, 40-50 ατόμων, βρέθηκε έξω από το κατάστημα κράτησης και άναψε φωτιές. Οι αντιεξουσιαστές κρέμασαν πανό και για αρκετή ώρα φώναζαν συνθήματα αλληλεγγύης υπέρ των κρατουμένων ενώ πέταξαν και κροτίδες.

Μάλιστα έφθασαν μέχρι την είσοδο της φυλακής όπου έγραψαν με σπρέι το γνωστό «Α» του αντιεξουσιαστικού χώρου. Αξίζει να σημειωθεί πως το όλο διάστημα που παρέμεινε η ομάδα των αντιεξουσιαστών έξω από το κατάστημα κράτησης και παρόλο που ενημερώθηκαν οι Αρχές για το συμβάν από τους περίοικους, δεν εμφανίστηκε αστυνομική δύναμη. Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα.

Όπως αναφέρεται και σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα καταστήματα κράτησης της χώρας.

Σημειώνεται σχετικά πως «με συνθήματα, βεγγαλικά και καπνογόνα δηλώσαμε για ακόμα μία φορά, πώς ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα σε αυτούς που βιώνουν απο πρώτο χέρι την μικροαστική υποκρισία και την εκδικητικότητα της αστικής δικαιοσύνης. Δίπλα στους καταπιεσμένους και τους απόκληρους αυτού του κόσμου.

Οι φυλακές δεν είναι τίποτα άλλο από το μαστίγιο στα χέρια του κράτους απέναντι σε οτιδήποτε αμφισβητεί την κυριαρχία του. Η αστική δικαιοσύνη τους είναι ταξική και αυτό επιβεβαιώνεται συνεχώς από τους αριθμούς και την ταυτότητα των κρατουμένων.

Η νομιμότητα που επικαλούνται είναι μια πλάνη ώστε να διαχειρίζεται μέσω του φόβου τις κοινωνικές αντιστάσεις και να επιβάλει το κρατικό μονοπώλιο της βίας, την ίδια ώρα που οι εκάστοτε διαπλεκόμενοι της εξουσίας την βγάζουν λάδι. Όσο υπάρχουνε φυλακές και φυλακισμένοι κανείς δεν είναι ελεύθερος.»

Πηγή: zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here