Αρκαδία: Σκέτη μαγεία το χιονοδρομικό του Μαινάλου. Ταξίδι στο βουνό των θρύλων και των παραδόσεων


Το χιονοδρομικό κέντρο της Οστρακίνας στο Μαίναλο είναι ένα από τα παλαιότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας στην Αρκαδία. Το Μαίναλο είναι βουνό της Πελοποννήσου στον νομό Αρκαδίας με υψηλότερη κορυφή στα 1.981 μ. Βρίσκεται στο κέντρο της Πελοποννήσου και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του βόρειου τμήματος της Αρκαδίας…

Περιβάλλεται, στα ανατολικά από τα όρη Ολίγυρτος, Τραχύ, Λύρκειο και Αρτεμίσιο, βόρεια από τα Αροάνια και τον Ερύμανθο, δυτικά από την Μίνθη και το Λύκαιο και νότια από τον Ταΰγετο και τον Πάρνωνα.

Το βουνό των θρύλων και των παραδόσεων. Το χιονοδρομικό κέντρο βρίσκεται στην περιοχή Οστρακίνα του Μαινάλου και αποτελεί το πλησιέστερο στην Αθήνα χιονοδρομικό κέντρο.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1965 και ανήκει στα τρία παλαιότερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Σήμερα, ύστερα από μια σημαντική σειρά αλλαγών και βελτιώσεων, λειτουργεί με σύγχρονες εγκαταστάσεις, προσφέροντας στους λάτρεις του σκι, και όχι μόνο, μοναδικές εμπειρίες.

Σε υψόμετρο μεταξύ των 1.550 μ. και 1.770 μ., το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου διαθέτει οκτώ πίστες με συνολικό μήκος που αγγίζει τα 5,5 χιλιόμετρα και τέσσερις αναβατήρες.

Το Μαίναλο ταυτόχρονα προσφέρεται για πανέμορφες διαδρομές και περιπάτους σε μονοπάτια και σκηνικά απαράμιλλης ομορφιάς. Το τοπίο συμπληρώνουν και στολίζουν περίφημα οι πετρόκτιστοι παραδοσιακοί οικισμοί και τα χωριά της περιοχής, όπως η Βυτίνα, η Δημητσάνα, το Λεβίδι, η Κάψια και η Στεμνίτσα.

Αφεθείτε στις μυρωδιές του αναμμένου τζακιού και της ξυλόσομπας που μεταφέρει ο παγωμένος χειμωνιάτικος αέρας και απολαύστε τις μοναδικές γεύσεις των παραδοσιακών συνταγών και εδεσμάτων της περιοχής.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ