Σταϊκούρας: Η ελληνική οικονομία αξιολογείται θετικά από εταίρους, αγορές και πολίτες


Η ελληνική οικονομία αξιολογείται πλέον θετικά από τους εταίρους μας, τους επενδυτές, τους οίκους αξιολόγησης και τους Έλληνες πολίτες, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας ανέφερε πως το γεγονός αυτό αποδεικνύεται και από την μεγάλη άνοδο του δείκτη του χρηματιστηρίου το 2019.

Ο υπουργός Οικονομικών έκανε τις δηλώσεις κατά την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου για το 2020, χτυπώντας και το παραδοσιακό καμπανάκι. Ο υπουργός Οικονομικών έθεσε τους στόχους για το 2020 οι οποίοι είναι:

-Υψηλή και διατηρήσιμη ανάπτυξη

-Aναδιανομή του εισοδήματος με στόχο την κοινωνική συνοχή

-Bελτίωση του εισοδήματος των νοικοκυριών μέσω κυρίως της μεγαλύτερης από την αρχικά σχεδιαζόμενη μείωση της φορολογίας

-Eνίσχυση της ρευστότητας

-Αλλαγή των δημοσιονομικών στόχων

-Ενίσχυση των αγορών χρήματος και κεφαλαίουΛαζαρίδης: Στόχος η άντληση σημαντικών κεφαλαίων

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος του oμίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, κ. Σ. Λαζαρίδης, αφού τόνισε την παγκόσμια πρωτιά σε απόδοση του ελληνικού χρηματιστηρίου το 2019 επεσήμανε ότι ο στόχος για την επόμενη χρονιά είναι η άντληση σημαντικών κεφαλαίων από την κεφαλαιογορά για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και της οικονομίας.

Τέλος, τόνισε ότι στόχος της διοίκησης του Χ.Α είναι η περαιτέρω ενίσχυση της οργανωτικής δομής του και η εισαγωγή νέων δεικτών, όπως είναι ο δείκτης μερισματικής απόδοσης.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ